Osmangazi Belediyesi’nden Siyah İncir Festivali

Osmangazi Belediyesi’nden Siyah İncir Festivali

Bursa’nın Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Bursa Siyah İncir Festivali, Ovaakça Mesire alanında gerçekleşti.
Dünyada sadece Bursa köylerinde yetişen ünlü Bursa siyah inciri için Ovaakça mesire alanında festival düzenlendi. Üretim sezonunu başlaması ile festival coşku ile kutlandı. Festival halk oyunları ve yağlı güreşlerle başladı. Ardından köylülerin yetiştirdiği en güzel incirler için yarışma düzenlendi. Dört faklı köyden 23 kasa incirin yarıştığı yarışmada 3 farklı kategoride değerlendirmeye alınan incirler, dış görüntü, iriliği, içinin güzelliği alanında değerlendirildi.
Yarışmada birinciliği Dürdane köyünden Muhsin Candar, ikinciliği Ovaakça’dan Seyit Ahmet Kılıç, üçüncülüğü ise Kemal Leva aldı. Dereceye girenlerden birinciye 400, ikinciye 300, üçüncüye ise 200 lira verilecek.
Bursa siyah incirini dünyaya tanıtmak istediklerini söyleyen Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili Hasan Hüseyin Erdönmez, "Osmangazi Belediyesi olarak Ovaakça Festivali’ne katkı veriyoruz. Bursa’nın siyah incirini dünyaya tanıtmak istiyoruz. Ovaakça siyah incirin başkentidir. Bugün en güzel incirler seçilecek. Festival de sadece incir yarışması değil halk oyunları, yağlı güreşler ve konser de olacak" dedi.