“Osmangazi huzurluysa Bursa da huzurlu oluyor”

“Osmangazi huzurluysa Bursa da huzurlu oluyor”
Bursa’da ulaşımdan spora, tarihi kültürel mirastan çevre yatırımlarına her alanda örnek çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, ‘kalıtımcı yönetim’ anlayışının en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor. Şehirde yapılacak projeler için o bölgedeki mahalle halkı ve muhtarların görüşlerini mutlaka alan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi ilçesinde hizmetlerini sürdüren muhtarlarla bir araya gelerek, ilçedeki bütün mahallelerde devam eden ve yapılması planlanan projeleri değerlendirdi.

Osmangazi Muhtarlar Derneği’nde Osmangazili muhtarlarla bir araya gelen Başkan Altepe’ye BUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları da eşlik etti. Osmangazili muhtarlara ilçede yaptıkları ve yapmayı planladıkları projeleri anlatan Başkan Altepe, konuşmasında yerel yönetimlerin önemini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla Bursa’nın değerinin her geçen gün arttığına işaret eden Başkan Altepe, “Her türlü renk Bursa’da ve Osmangazi’de var. Osmangazi, Bursa’nın kalbi. Osmangazi’de huzur varsa, Bursa da huzurlu oluyor” dedi.

Başkan Altepe, Bursa’nın çehresini değiştiren hizmetleri gerçekleştirmenin onurunu ve heyecanını yaşadığını belirterek, “Bursa’nın silueti değişiyor. Bizler, işimizi severek yapıyoruz. Osmangazi’de de ne kadar eksiğimiz varsa giderelim, ihtiyaçları tek tek tespit edip en kısa sürede çözelim istiyoruz. Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde de gece gündüz koşturduk, şimdi de Büyükşehir’de aynı tempoyla çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe Osmangazili muhtarlara kendisine verdikleri desteklerden dolayı da teşekkür ederek, “Bursa, her alanda örnek oluyor. Bursa’nın kıymetini bu kentin yerel yönetimleri bilir. Hedeflerimiz büyük. Bursa ve Osmangazi için yapılacak çok isimiz var. Osmangazi iyi olursa Bursa iyi olur. Osmangazi, ilk göz ağrımız. Bunu biliyor ve bu bilinçle çalışmalarımıza yön veriyoruz” dedi.

Bursa’da her işin en güzelini yapmayı ilke edindiklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Bursa, iddialı bir şehir. Bursa’nın bir dünya şehri olması uğruna önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bursa, her konuda öne çıkmalı, başarılı olmalı. Bugün de zaten belediyecilik deyince herkesin aklına Bursa geliyor. Bursa’nın reytingi hizmetlerimizle artıyor. Bursa, kültürel değerleriyle UNESCO Dünya Mirası listesinde, stadyumu dünyanın en çok heyecan veren statları arasında. Bursa’nın yıldızını daha da çok parlatalım istiyoruz. Yalova Yolu’nda kavşak imalatları başladı. Yunuseli Havaalanı’nda hedefimiz, mart ayında uçakların inmesini sağlamak. Teleferik il merkezine inecek. Bunlar sadece birkaçı. Bursa’ya daha çok hizmet kazandıracağız” diye konuştu.

Başkan Altepe’nin hizmetleriyle Bursa’da hayalleri gerçekleştirdiğini ifade eden Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Ferruh Sevimgil ise Osmangazi’ye yapılan çalışmaların yanı sıra Bursa’yı bir dünya markası haline getiren çalışmaları dolayısıyla Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından muhtarlar, mahalleleriyle ilgili sıkıntılarını da Başkan Altepe’ye iletti.