Osmangazi Köprüsü'nden kaçak geçene şok ceza!

Osmangazi Köprüsü'nden kaçak geçene şok ceza!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 30 Haziran'da açılışı yapılan ve körfezin 3 dakikada geçilmesini sağlayan Osmangazi Köprüsü'nde ilk cezalar yazıldı.
Osmangazi Köprüsü'nden, Bayram tatili boyunca ücretsiz olarak geçiş yapılırken, tatilin ardından pazartesi sabahı ücretli geçişler başladı. Köprüden geçiş ücretlerinin fazla olduğunu düşünen vatandaşlar, fiyattan yakınırken, dün işletme ücretinin iptali için dava açıldı.
Osmangazi Köprüsü işletme ücretini düzenleyen işlemin kamu hizmeti amacı ilkesi ile uyumlu olmadığını öne süren avukatlar, diğer çift şeritli yollar ve köprülerden ücret alınmadığını belirterek, "Diğer çift şeritli yollardan ücret alınmamasına karşılık Osmangazi Köprüsü'nün üzerinden geçen çift şeritli yollardan ücret alınması işlemi de hukuka aykırı olmaktadır" dediler.
İşletme ücretiyle ilgili tartışmalar sosyal medyadan, adliyeye taşınırken, Osmangazi Köprüsü'nde ilk cezalarda yazılmaya başlandı. Ceza makbuzunda 1. sınıf araçlar için belirlenen 88.75 TL'lik ücreti ödemeyen araç sahibine rakamın yaklaşık 11 katı kadar ceza kesildiği görülüyor. Bu da 88 TL'lik rakamı neredeyse Bin TL'ye kadar çıkartıyor.