Osmangazi Mevlana'yı unutmadı

Osmangazi Mevlana'yı unutmadı

 Yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından adeta şiir yağarken, en çok iştirak Konya ve Ankara'dan oldu.
Konu başlığı ‘Mevlana’da İnsan’ olarak belirlenen ‘Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’na başvurular devam ediyor. İlk olarak Osmangazi ilçesindeki liseler arasından yapılan, daha sonra Bursa geneline yayılan ve bu yıl ise ulusal boyut kazanarak ülke genelindeki bütün liselerin dahil edildiği yarışmaya Türkiye’nin bir çok şehrinden şiir gönderildi. Osmangazi Belediyesi’nin Türk edebiyatına önemli katkılar sunan faaliyetlerinden biri olan ‘Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’na şu ana kadar 22 şehirden toplam 60 şiir gönderilirken, bunların arasında Konya ve Ankara ilk sıraları paylaşıyor. Yarışmaya başvurular 20 Mart tarihine kadar devam edecek.



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Gençlerimizin, dünyaca ünlü düşünür Mevlana’yı anlamalarını sağlamak maksadıyla düzenlediğimiz yarışmamıza, Türkiye’nin dört bir yanından ilgi olması bizi sevindirdi. Hazreti Mevlana, hoşgörü, sevgi ve aşk timsali büyük düşünür. Onu yeni nesle öğretmek istiyoruz. 20 Mart tarihine kadar başvuruların devam edeceği yarışmamıza bütün gençlerimizi davet ediyorum” dedi.
Yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye, 3 bin, mansiyon alanlara ise biner lira para ödülü verilecek. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışma sonucunda jüri tarafından belirlenen eserler kitap haline getirilerek, edebiyat dünyasına kazandırılacak.