Osmangazi’den genç starlara albüm

Osmangazi’den genç starlara albüm

Gençlerin önünü açmak, yeni yıldızları keşfetmek ve sesini duyurmak isteyen genç yeteneklere destek olmak amacıyla, Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen "Genç Star" Bursa Liselerarası Müzik Yarışması’nda dereceye giren okulların öğrencileri, albüm çalışmaları için stüdyoya girdi. Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ile Pop Müzik dallarında yapılan yarışmada, kız solist, erkek solist, beste, orkestra ve düzenleme kategorilerinde dereceye giren öğrencilerin yarışmada seslendirdikleri şarkılar albümde yer alacak.

En iyi erkek solist kategorisinde birinci olan Özel Final Anadolu Fen Lisesinden Batınhan Altan, ilk kez stüdyoda şarkı söylediğini belirterek, “Hem yarışma, hem de albüm çalışması benim için hayatım boyunca unutamayacağım bir deneyim oldu. "Genç Star" Bursa Liselerarası Müzik Yarışması’nın bana çok şey kattığını düşünüyorum. Osmangazi Belediyesi’ne ve Başkanımız Mustafa Dündar’a, bize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Liseli müzisyenlerin albümlerinin sanat yönetmenliğini yapan, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Ersen Varlı da, “Yarışmada öğrenciler birbirinden güzel performanslar ortaya koydu. Benimde üyesi olduğum jürinin seçimleri sonucunda dereceye giren öğrencilerimiz için bir albüm çıkartıyoruz. Öğrenciler ilk defa stüdyoda şarkı söylemenin heyecanını yaşıyorlar. Albüm çalışmaları yaklaşık 1 ay sürecek. Öğrenciler albüm çalışmalarında beklentilerimin üzerinde bir performans ortaya koyuyorlar. Ortaya güzel bir albümün çıkacağını düşünüyorum. "Genç Star" Bursa Liselerarası Müzik Yarışması, yetenekli gençlerin keşfedilmesi adına çok değerli bir proje. Keşke bütün belediyeler Osmangazi Belediyesi gibi gençlerin önünü açan çalışmalara imza atsa” diye konuştu.