Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Osmanlı Sultan tavuğu rekor fiyata alıcı buldu!

Bursa Süs Tavukları Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği tarafından düzenlenen süs tavukları mezatında tavuklar rekor fiyata alıcı buldu.

Yayınlanma:

Çukurca Köyü Kapalı Spor Salonu’nda ilk kez düzenlenen mezatta bir birinden değerli ve nadir bulunan 40 çeşit süs tavuğu 70 ile 4 bin 300 lira arasında satıldı.
Mezatın gözdesi 1850 yılında Osmanlı Hanedanı tarafından yetiştirilen ancak daha sonra İngiltere’ye sürgün gönderilen beyaz renkteki Osmanlı Sultan Tavuğu oldu. Bursa’da yeni kurulan Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştirme Derneği, Türkiye’de ilk kez yapılan süs tavukları müzayedesinde yüzlerce süs tavuğu tutkununu mezatta bir araya getirdi. Meraklılar mezata çıkan süs tavuklarını alabilmek için bir biriyle kıyasıya yarıştı. Mezatta rekoru 4 bin 300 liraya satılan Coraniton Susex 5000 kırdı.
Türkiye’de resmi olarak ilk kez yapılan süs tavukları mezatında konuşan Bursa Süs Tavukları Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği, Başkanı Ömer Çakal, “Bu yaptığımız mezat Türkiye’de resmi olarak ilk defa yapılıyor. Elinde fazla tavuğu bulunan arkadaşlar mezatta satışa çıkartacak. Mezatta satışlar 300 liradan başlayıp başlayıp yukarılara kadar çıkacak. Biz bu mezatı her ay yapmayı düşünüyoruz. Bu organizasyon daha önce yapılmaması çok büyük bir eksiklik. Bizim hedefimiz federasyon kurup yurt dışında fuarlar düzenlemek” dedi.

OSMANLI SULTAN TAVUĞU MİLLİ DEĞERİMİZ
Dernek Başkanı Ömer Çakal sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli değerimiz olan Osmanlı Sultan tavuğumuz 1850 yılına kadar Osmanlı hanedanı için üretiliyordu. Bu tavuk 1850 yılında İngiltere kraliyet ailesine hediye ediliyor. Biz milli değerimize sahip çıkmayıp neslini ülkemizde tüketiyoruz. Bu tavuğunun nesli İngiltere’den dünyanın her yerine yayılıyor. 15 yıl önce Bursalı bir iş adamımız bu tavuğu kataloglardan görüp yumurtalarını ülkemize getiriyor. Bu tavuk 15 yıldır tekrar ülkemizde üretilmeye başlandı”

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler