OSMEK'te yeni dönem

OSMEK'te yeni dönem

İşsizliğin azalmasına katkı sağlamak için yola çıkan OSMEK, 2014-2015 döneminde yüzlerce vatandaşı meslek sahibi yapacak. Okuma-yazmadan İngilizceye, filografiden ebru sanatına kadar 29 farklı branşta hizmet verecek olan Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’na yeni dönem için 2 bin 200 kişi müracaat ederken, 620’si kadın 162’si de erkek olmak üzere toplam 782 kişi kayıt yaptırdı.

Osmangazi Belediyesi tarafından 7 yıldır düzenlenen ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği OSMEK kursları, bu yıl Osmangazi Belediyesi’ne bağlı 10 kültür merkezinde açılan sınıflarda gerçekleştirilecek. Yapılan kayıtlar sonucunda yeni dönem için şuana kadar 57 sınıf açılırken, bu sayının önümüzdeki günlerde yapılacak kayıtlarla birlikte 68’e ulaşması bekleniyor. Osmangazi Belediyesi Meslek Edinme Kursları’nda yeni dönemde eğitim alacak olan kursiyerler, kurs süresince yapmış oldukları el emeği göz nuru eserlerini yıl sonunda sergileme imkanı bulacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Emek Kültür Merkezi’nde okuma-yazma, bilgisayar, ebru sanatı ve el sanatları branşlarında eğitim veren OSMEK sınıflarını gezerek, kursiyer ve öğretmenlerle bir araya geldi. Kursiyerlere yeni dönem için başarılar dileyen Başkan Dündar, “OSMEK, Osmangazi Belediyesi’nin en önemli sosyal belediyecilik hizmetlerinden biri. 7 yıldır faaliyette olan OSMEK’e bu yıl da vatandaşlarımızın ilgisi büyük oldu. Açılan kurslarda vatandaşlarımız hem sosyalleşiyor, hem de zanaat öğreniyor. 7 yılda birçok kursiyerimizi meslek sahibi yaptık. İnşallah bu sene de birçok kursiyerimiz meslek sahibi olacak” dedi.