Otelcilerden Squash Turizmi Çalişmalarina Destek

Otelcilerden Squash Turizmi Çalişmalarina Destek

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Squash turizminin gelişmesi için başlatılan çalışmaların ikinci ayağında konuya ilgili duyan Bodrum’daki otel yöneticileriyle makamında bir araya geldi.
Bodrum’da Squash turizmini geliştirmek için başlatılan çalışmalar hızla sürüyor. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Squash turizmine ilgi duyan otelcilerle bu kez makamında buluşarak çalışmaları hızlandırdı. Bodrum Belediyesi Başkanlık makamında düzenlenen toplantıya yaklaşık yirmi otel yöneticisi katıldı.
Gelişmekte olan Spor Branşları Federasyonu Muğla İl Temsilcisi ve Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda Karcılıoğlu, Squash turizmi kapsamında yapılan çalışmaları, dünyadan sunduğu örneklerle otel yöneticilerine aktardı; dünyada 20 milyon lisanslı Squash sporcusu olduğunu ve bu sporcuların dünyanın değişik yerlerinde gerçekleşen turnuvalara ilgi gösterdiklerini belirtti.
Otel yöneticileri de spor turizminin tesislere büyük faydası olduğunu, bu nedenle Squash turizmi için ellerinden gelen desteği vermek istediklerini açıkladı.
"OTEL YÖNETİCİLERİMİZE TAAHHÜTNAME VERDİK"
Başkan Kocadon ise Trafo Bodrum’da yapılan toplantı sonrasında konuya ilgi duyan otel yöneticileri ile tekrar bir araya geldiklerini ifade ederek "Squash sporu ve kortlarla ilgili bilgileri otel yöneticilerimize aktardık. Konuyla ilgili de kendilerine taahhütname verdik, inceleyip tekrar bize dönüş yapacaklar. Düzenlediğimiz bu toplantımıza da ilgi yüksek oldu." dedi.
"BODRUM TURİZMİNE VE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ"
Bu gün Bodrum’a bakıldığında yaklaşık yedi bin yatak kapasitesi olduğuna da işaret eden Başkan Kocadon, "Bu sebepten dolayı Squash turizmi ile ilgili ilk adımları atmak istedik. Otel temsilcisi arkadaşlarımızla en kısa sürede tekrar bir araya geleceğiz. Daha sonra belge ve dokümanlarımız ile Dünya Squash Federasyonuna başvurumuzu yapacağız. Squash turizmindeki asıl hedefimiz sezon öncesi ve sezon sonrası turizm hareketliliğini devam ettirmek. Dünyada Squash sporunu yaklaşık yirmi milyon insan oynamakta ve bu sporu maddi gücü kuvvetli insanlar yapmakta. Gelirken sadece kendileri gelmiyorlar, ailelerini de yanlarında getiriyorlar. Yedi bin yatak kapasitemizin, belki de beş binini dolduracağız ama bu spor sayesinde Bodrum turizmine ve ekonomisine de bir katkı sağlayacağız. Maliyeti düşük olan Squash sporuna ilgi dünyada gün geçtikçe artıyor. Geçtiğimiz aylarda bir otelimizde yapılan turnuvaya Mısır, İngiltere ve Yunanistan’dan sporcuların gelmesi bizi oldukça şaşırttı ve de memnun etti. Squash turizmi ve turnuvalarla Bodrum olarak Türkiye’de bir ilk olmak istiyoruz. Bodrum haber değeri yüksek olan, dünya çapında bilinen bir yer. Squash ile ilgili girişimlerimiz sayesinde önümüzdeki yıllar için planladığımız spor turizmine katkı sağlayacak olan çalışmalarımızı da başlatmış olduk." şeklinde konuştu.