Otizm Korosunun Nağmeleri Yüreklere Dokundu

Otizm Korosunun Nağmeleri Yüreklere Dokundu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) Konseri, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi.
İKÇÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü’nün organize ettiği konser büyük bir ilgiyle takip edildi. Gönüllü olarak çalışmalarını sürdüren İzmir Otizm Orkestrası ve Korosunu oluşturan 30 otizmli öğrenci müzik eğitmenleri eşliğinde muhteşem bir konser verdi.
DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK
Dünyada sadece otizmli bireylerden kurulmuş tek koro ve orkestra olma özelliği taşıyan orkestranın verdiği konseri Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tancan Uysal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sedat Akar, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Adem Tekinay, Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cengiz Demir, Orman Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nihat Sami Çetin, Engelsiz Üniversite Koordinatörü -Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hatice Yıldırım Sarı, ODER Yönetim Kurulu Üyesi Semra Güngör, çok sayıda öğrenci, akademisyen ve idari personel izledi.
Uzman Müzik Öğretmeni Orçun Berrakçay şefliğinde; gönüllü müzik öğretmeni Mazlum Cihangir, Gönüllü Eğitimciler Nazmi Kurt, Serap Kurt, Meltem Ece Poyraz’ın eşlik ettiği otizmli gençler; sanata hiçbir şeyin engel olmayacağını, başarıyla seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla bir kez daha ispatladı.
“BÖYLE YETENEKLİ GENÇLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Konser sonunda otizmli gençlere teker teker teşekkür belgesi vererek tebrik eden Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, “Böylesine anlamlı bir etkinlikte birbirinden yetenekli gençlerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Otizmli gençlerimizi desteklemek, gelişimlerine katkıda bulunmak sorumluluklarımızın başında gelmektedir. ’Engel SİZ Olmayın’ diyerek, tüm engelli bireylerimizin yanlarında olduğumuzu belirtir, bu başarılı koroda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.
“MÜZİK OTİZMLİ ÇOCUKLARIMIZA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”
Uzman Müzik Öğretmeni Orçun Berrakçay da İKÇÜ’de bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederken amaçlarının otizmde farkındalığı arttırmak olduğunu ifade etti. Berrakçay, “Otizmli gençlerimizin sosyalleşmelerini sağlamak, kendilerine olanak verildiğinde neler yapabileceklerini göstermek, ailelerine motivasyon sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla bir orkestra ve koro oluşturduk. Her gittiğimiz platformda çok güzel tepkiler alıyoruz. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinin bu farkındalığa katkı sunması bizleri memnun etti. Daha çok otizmli çocuğa ulaşarak, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin Türkiye’nin diğer şehirlerinde de başlatılması en büyük mutluluğumuz olacaktır” dedi.
Konser sonunda ODER Yönetim Kurulu Üyesi Semra Güngör, Rektör Prof.Dr.Galip Akhan, Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğünden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Tancan Uysal ve Engelsiz Üniversite Koordinatörü Doç.Dr. Hatice Yıldırım Sarı’ya teşekkür belgesi takdim etti.