Otizmli Oğlu İçin Aihm Önünde Çadir Kuran Sedef Erken’e Destek

Otizmli Oğlu İçin Aihm Önünde Çadir Kuran Sedef Erken’e Destek

Macaristan Tekirdağ Fahri Konsolosu Erdoğan Erken, kızı Sedef Erken’in otizmli oğlunun eğitimde ayrımcılığa uğradığı gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde 2 yıldır görülen davanın ve kızının mücadelesinin Türkiye’ye örnek olacağını söyledi.
İstanbul’da okula alınmayan otizmli oğlu Ozan Sanlısoy için 2 yıl önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) dava açan Sedef Erken, Strasbourg’ta Dünya Engelliler Günü’nde mahkemenin önünde çadır kurmuştu.
AİHM’de 2 yıldır görülen davada torunun ve kızının hukuk anlamında ve engelli hakları için örnek teşkil edeceğini belirten Sedef Erken’in babası Macaristan Tekirdağ Fahri Konsolosu Erdoğan Erken, verdikleri mücadelenin sonucunun tüm engelliler açısından örnek teşkil ettiğini ifade etti.
Otizmli torunun eğitim hakkının elinden alındığını belirten Erdoğan Erken, kızının verdiği mücadeleyi desteklediğini belirterek, “Torunum Ozan’ı özel okul kabul etmedi. Okula kabul edilmediği gibi Türkiye’deki hukuk yolları da tamamen tükendi. Kızım torunum için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde çadır kurarak orada mücadele veriyor. Bu dava sonucu Türkiye’deki bütün otizmliler için bir hak olur. Engelliler Türkiye’de sıkıntı içerisindeler. Torunum Ozan otizmli olduğu için İstanbul’daki özel okul almadı. Savcılık suç duyurusuna takipsizlik kararı verdi. Türkiye’de hukuk yolları tıkandı. AİHM’e gittik ve davamız kabul edildi. Kızımın mücadelesi ve çıkacak karar Türkiye’ye örnek olacaktır. Davanın neticesi inşallah kısa zamanda olumlu çıkar” dedi.