Otobüs Beklerken Suntaların Altında Can Verdi

Otobüs Beklerken Suntaların Altında Can Verdi

Kocaeli’nin Kartepe ilçesi Akmeşe yolu Kirazoğlu Mahallesi’nde otobüs beklemek üzere yol kenarına çıkan 59 yaşındaki Basri Korkmaz, seyir halindeki bir TIR’dan yola dökülen tonlarca ağırlıktaki suntaların üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre Kirazoğlu Mahallesi’nde ikamet eden emekli berber Basri Korkmaz (59) arkadaşları ile bağlığa gitmek üzere evden ayrılarak yol kenarında otobüs beklemeye başladı. Bu sırada bir sunta fabrikasından aldığı suntaları Akmeşe’ye götürmek üzere yola çıkan S.Y. idaresindeki 81 BK 087 dorse plakalı TIR’ın dorsesindeki suntalar, yol kenarında beklemekte olan Korkmaz’ın üzerine devrildi. Tonlarca ağırlıktaki suntaların altında kalan Korkmaz için hemen olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Korkmaz, ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Talihsiz adam hastaneye yetişemeden hayatını kaybetti. TIR sürücüsü S.Y. ise olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı.
Kaza nedeniyle İzmit Akmeşe yolu yaklaşık 1 saat boyunca trafiğe kapatıldı. Acı haberi alan Korkmaz’ın yakınları da hastaneye gelerek gözyaşlarına boğuldu. Yaşanan olay nedeniyle fenalaşan Basri Korkmaz’ın eşi de ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Evli ve 2 çocuk babası olan Basri Korkmaz’ın cenazesi yapılacak olan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilecek.