Otobüs firmalarına kritik şoför uyarısı

Otobüs firmalarına kritik şoför uyarısı

Ka­ra­yo­lu Tra­fik ve Yol Gü­ven­li­ği Araş­tır­ma Der­ne­ği Baş­ka­nı İh­san Me­miş, ile­riki yaş­lar­da­ki bir­çok oto­büs şo­för­le­ri­nin uy­ku ap­ne­si ko­nu­sun­da sağ­lık prob­lem­le­ri­nin ol­du­ğu­nu söy­le­di.

Borç­la alı­nan oto­büs­le­rin tak­sit­le­ri­nin öden­me­si için kı­sıt­lı per­so­nel ile 24 sa­at ça­lış­tı­rıl­ma­sı­nın ka­za­la­ra se­be­bi­yet ver­di­ği­ne de­ği­nen Me­miş, oto­büs ter­mi­nal­le­ri çı­kı­şı ve yo­lun ilk 15 ki­lo­met­re­lik bö­lü­mü içe­ri­sin­de ya­pı­lan kon­trol­ler­den son­ra da ikin­ci şo­fö­rün baş­ka bir se­fe­re git­mek için in­di­ği­ni oto­bü­sün tek şo­för­le se­fe­re de­vam et­ti­ği­ne dik­kat çek­ti.

İh­san Me­miş, sa­ba­hın ilk sa­at­le­ri­nin şo­fö­rün en yor­gun ol­du­ğu dö­nem ol­du­ğu­nu be­lir­ten Me­miş, şe­hir­le­ra­ra­sı oto­büs şo­för­le­ri ile yük ta­şı­yan kam­yon­lar­da tek şo­fö­rün ol­ma­sı­nın ka­za ris­ki­ni art­tır­dı­ğı­na dik­kat çek­ti.

Me­miş, uy­ku ap­ne­si so­ru­nu ya­şa­yan şo­för­le­rin yol­da ya­rı uyur va­zi­yet­te oto­büs sür­dü­ğü­nü ve vü­cu­du­nu bu et­ki­den ani­den çı­ka­ra­ma­dı­ğı için ka­za­la­rın mey­da­na gel­di­ği­ni ifa­de et­ti.

BUGÜN