Otobüsleri Yakan Terör Örgütü Yandaşları Kamerada

Otobüsleri Yakan Terör Örgütü Yandaşları Kamerada

İstanbul’da düzenlene terör operasyonunda İETT ve itfaiye araçlarına molotofkokteyli atan terör örgütü yandaşları gözaltına alındı. Zanlıların araçları yakma görüntüleri ise MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri; Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Arnavutköy’de PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H’ye (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) yönelik eş zamanı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda 19 şahıs gözaltına alınırken, zanlıların 4 Haziran tarihinde Gaziosmanpaşa’da İETT otobüsünün ve müdahaleye gelen itfaye aracının molotof atılarak yakılması olayına karıştıkları belirtildi. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda ise farklı çap ve markalarda silah, bu silahlara ait çok sayıda fişek ve örgütsel doküman ele geçirildi.
Gözaltına alınan zanlıların İETT ve itfaiye araçlarını molotofla yakmaları MOBESE kameraları tarafından da saniye saniye kaydedildi. Basın mensupları ile paylaşılan görüntülerde zanlılar ellerindeki molotofkokteyli ile önce bir İETT aracını yakıyor. Bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye aracı da molotofkokteyllerinin hedefi oluyor.