Otobüsü karakola çeken şoför konuştu: 'Burası özgür bir ülke, şortla da biner mini etekle de...'

Otobüsü karakola çeken şoför konuştu: 'Burası özgür bir ülke, şortla da biner mini etekle de...'

Olay cuma günü, Derince Çınarlı Mahallesi ile İzmit Gündoğdu Mahallesi arasında sefer yapan halk otobüsünde meydana gelmişti.

DHA'da yer alan habere göre Halk otobüsü sürücüsü Özgür Sert, "Aracıma Mehmet Ali Paşa'dan bir bayan bindi. Sonra da yaşlı bir adam bindi. Biner binmez zaten, o bayana irkilerek bir baktı. Bayanın arkasında oturanlar yer vermek istedi. Oraya da oturmadı. Sonra arka koltuğa geçti. Birden oturduğu yerden kalkıp yanıma geldi. 'Hemen arabayı karakola çek' dedi. Ben, 'Neden?' diye sorunca, 'Ben bu olaydan şikayetçiyim. Sen böyle kaza yaparsın' dedi. Aslında kazaya sebebiyet verecek bir şey yok. O bayan aynada zaten kör noktada kalıyordu. Kalmasa bile, trafik stresiyle zaten arabaya kim binmiş, nasıl binmiş ona bakamıyorsunuz. Ben önce geçiştirmeye çalıştım ama tepkisi devam edince ben de sinirlenmeye başladım. Burası sonuçta Türkiye Cumhuriyeti, özgür bir ülke. Bir bayan otobüse şortla da biner, mini etekle de biner, askılıyla da biner. Yolcuya benim, 'Sen bu otobüse binemezsin' deme lüksüm yok. Devlet kanunlarına göre çantasında kedi, köpekle de binebilir. Biz sonuçta devletin belirlediği kanuna göre yolcu taşıyoruz. Şimdi o kadının, o çantadaki kedi, köpek kadar değeri yok mu? Kıyafetinden dolayı otobüse binemeyecek mi şimdi o kadın? Böyle bir şey yok" dedi.

Tartışmanın büyümesi üzerine otobüsü karakolun önüne sürdüğünü anlatan Sert, "Otobüsü karakola çekip polisi çağırdım. Gelen polis arkadaş da 'Burası özgür bir ülke, bizim kimseye karışma lüksümüz yok' dedi. O sırada ben şikayetçi olduğumu belirttim. O şahıs da, otobüse böyle kadınları bindirdiğim için benden şikayetçi olduğunu söyledi. Birbirimizden karşılıklı şikayetçi olduk. Arabadaki kardeşimiz de koşarak indi zaten. Otobüsten indikten sonra da az ileride ağladı. 2-3 tane kadın polis giderek sakinleştirdi kardeşimizi. Olayı tam anlayamadı da o. Mini etek de giymemiş zaten. Kamera kayıtlarında da gözüküyor. Sonra şikayetçi olduk" diye konuştu.

Özgür Sert'in bu açıklamaları da sosyal medyadan tebrik mesajları almasına sebep oldu...