Oventrop Türkiye Güçlenerek Büyüyor

Oventrop Türkiye Güçlenerek Büyüyor

On yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyette bulunan Oventrop, uzun yıllardır Samsung’da görev yapan Osman Doğru ile el sıkıştı. Türkiye Genel müdürü olarak görev alan Doğru, bundan böyle Türkiye’deki projelerde Oventrop ürünlerinin daha fazla tercih edileceği konusundaki tüm çalışmalarını paylaştı. Yeniden yapılanma sürecini genç dinamik ve vizyoner bir ekiple hayata geçiren marka, farklı stratejilerle 2015’de atağa kalkacak.
Tarihçesi 1851 yıllarına dayanan firma; Arnold Oventrop tarafından Almanya’da kurulmuş. Aradan geçen 160 yıl boyunca gelişime ve büyümeye devam eden Oventrop, günümüzde konut teknolojisi alanında, Avrupa’nın önde gelen armatür, regülatör ve sistem üreticilerinden biri. Almanya’da Olsberg ve Brilon bölgesindeki iki büyük fabrikasında üretim yapan Oventrop, kendisini toptancıların, tesisatçıların, projecilerin ve sanayinin çözüm ortağı olarak görüyor. Oventrop’ un hedefi, pazardaki partnerlerine uzun vadede yüksek fayda sunabilmek.
163 YILLIK DEV ALMAN FİRMASI
Arnold Oventrop tarafından 1851 yılında kurulan şirket, daha çok inşaat alanında kapı/pencere imalat sektörüne bronz ve pirinç fittings üretimi yapmak için kurulmuştur, Geçmişten günümüze geldiğimizde, su an 800’ün üzerinde çalışanı, 4000 adet üzerinde farklı ürün cesitliligi ile HVAC ve insaat sektörünün vazgeçilmez oyuncularından biri olmuştur. Şu an pazarda; termostatik vanalar, balans vanaları, yerden, duvardan ısıtma ve soğutma sistemleri, bina giriş kollektörleri, güneş enerji sistemleri şirketin ilk akla gelen ürünleridir. Dünyada Türkiye’nin de aralarında bulunduğu; Çin, Amerika, İngiltere, İtalya,İsviçre,Fransa, Polonya, 8 ticari iştiraki, bunun yanında 28 ülkede satış temsilciliği bulunmaktadır. 100% Alman sermayeli olan şirketin Olsberg ve Brilonda olmak üzere iki farklı üretim tesisi bulunmaktadır, inşası devam eden üçüncü tesis 2015 yılı başlarında faaliyete başlayacaktır.
OVENTROP İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN VE ISITMA PAZARININ VAZGEÇİLMEZ OYUNCULARINDAN BİRİ
Oventrop Olsberg ve Brilonda bulunan iki üretim tesisi ile hizmet vermektedir. 2015 baslarında faaliyete geçecek üçüncü üretim tesisi inşaat çalışmaları devam etmektedir.Ortalama 800 kişinin çalıştığı, 4000’den fazla ürünün üretildiği bu işletmede robot üretime dayalı üretim tekniği kullanılarak, is gücü belirli bir oranda azaltılmış, bunun yanında hata payı çok düşük yüksek kaliteli ürünlerin üretimi gerçekleştirilmektedir.
TÜRKİYE GENELİNDE 100 ÜZERİNDE BAYİ
Oventrop Türkiye ürün satışları iki farklı kanal üzerinden son kullanıcılara ulaşıyor. bayii ve proje taahhüt kanalı, Turkiye genelinde 100 üzerinde bayisi bulunan marka İstanbul’da bulunan merkez ve Ankara’da bulunan temsilcilik vasıtasıyla müşterilerine ulaşıyor. Türkiye ofis aynı zamanda Orta Asya ve Irak pazarındaki müşterilerine de satış ve teknik anlamda destek vermektedir.
Oventrop’un 2015 hedefleri hakkında bilgi veren Türkiye Genel Müdürü Osman Doğru, “Güncel olarak, ısıtma pazarının büyük oyuncularından biriyiz, pazarlama ve satış argümanlarını daha efektif kullanarak, marka bilinirliğimizi arttırmak ilk hedefimiz, 2015 yılı içerisinde, hâlihazırdaki bayii organizasyonumuzu artırmak, güncel devam eden inşaat projelerine müdahil olarak, Türk kullanıcıyla yüksek kalite Oventrop marka ürünleri buluşturmak arzusundayız. Oventrop Akademi ile Türk tesisat sektörüne bölgesel eğitimlerle meslektaşlarımıza katkıda bulunmak, Oventrop dizayn ve seçim programları ile sektörün gelişimine katkıda bulunmak projelerimizden bazıları.2015 yılı markamızın inovasyon yılı olacak ve partnerlerimizle gelişerek büyüyeceğiz.Markamız için bu yılın çok önemli bir dönüm noktası olduğuna inanıyorum. Yeni pazarlama ve satış stratejimiz ile 2015 yılı Oventrop’un sektörde fark yaratmaya devam ettiği bir yıl olacak” dedi.