Oyuncak Müzesi’nde ‘mutlu Çocuklar’

Oyuncak Müzesi’nde ‘mutlu Çocuklar’

Antalya Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Müzesi, Çocuk Kitapları Yazarı Betül Kanbolat ile Akıl Sağlığı Danışmanı Pınar Kobaş’ın konuk olarak katıldığı “Yüzen Kelebek Masal Okuma ve Kendini Koşulsuz Seven Mutlu Çocuklar” etkinliğine ev sahipliği yaptı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Oyuncak Müzesi, Çocuk Kitapları Yazarı Betül Kanbolat ile Akıl Sağlığı Danışmanı Pınar Kobaş’ın konuk olarak katıldığı “Yüzen Kelebek Masal Okuma ve Kendini Koşulsuz Seven Mutlu Çocuklar” etkinliğine ev sahipliği yaptı.
Yazar Betül Kanbolat, etkinliğe katılan çocuklara kendi yazdığı “Yüzen Kelebek” adlı masal kitabını okudu. Minikler, masalı ilgi ve heyecanla dinledi. Çocukların okuma alışkanlığı edinebilmeleri için yetişkinlerin çocukların kitaplarla buluşacakları ortamlar yaratmaları gerekliliğine vurgu yapan Kanbolat, “Dilerim bu etkinlikle bir küçük kıvılcım yakabilmişimdir. Her çocuk kitap sever. Yeter ki biz yetişkinler olarak onlara kitaplarla buluşacakları ortamı ve zamanı yaratalım” dedi.
ÇOCUKLARIMIZLA KALİTELİ VAKİT GEÇİRMELİYİZ
Çocuklar masal dinlerken ebeveynleri ise Psikolojik Danışman Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Koçu Pınar Kobaş tarafından verilen “Kendini Koşulsuz Seven Mutlu Çocuklar” seminerine katıldı. Ailelerle deneyimlerini paylaşan Pınar Kobaş, anne ve babalara mutlu çocuklar yetiştirmenin püf noktalarını anlattı. “Mutlu çocuklar yetiştirebilmek için mutlu bireyler olmalıyız, çocuklarımızın davranışlarını değiştirebilmek için değişine önce kendimizden başlamalıyız” diyen Pınar Kobaş, çocuklarla kaliteli vakit geçirmenin önemine dikkat çekti.