Ozan Doğulu’ya Uyuşturucu Davasından 10 Ay Hapis

Ozan Doğulu’ya Uyuşturucu Davasından 10 Ay Hapis

"Uyuşturucu madde kullanmak" suçundan yargılanan ünlü müzisyen Ozan Doğulu, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek, Doğulu’nun 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.
Ünlü müzisyen Ozan Doğulu’nun da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı uyuşturucu davasında mahkeme kararını açıkladı. Doğulu, "Uyuşturucu madde kullanmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına Ozan Doğulu ve diğer 6 sanık katılmazken, sanık avukatları duruşmada hazır bulundu.
“STÜDYOYA GELENLERİN UYUŞTURUCU KULLANMALARI DOĞULU’NUN SORUMLULUĞUNDA DEĞİL”
Müvekkilinin ünlü bir müzisyen olduğunu belirten Ozan Doğulu’nun avukatı Aydın Kurban, Doğulu’nun bir albümünde 20-30 müzisyenin yer aldığını kaydetti. Avukat Kurban, "Müvekkilim yılda çok fazla albüm aranje eden, düzenleyen biridir. Stüdyoya onlarca insan gelip gidiyor. Stüdyoya gelip giden insanların uyuşturucu kullanıp, kullanmamaları Ozan Doğulu’nun sorumluluğu dışındadır. Burası bir işyeridir. Bu yer temini anlamına gelmez. Müvekkilim uyuşturucu kullanmamıştır. Beraatine karar verilsin" ifadelerini kullandı.
Duruşmada diğer sanıkların avukatları da müvekkillerinin beraatlerini talep etti.
MAHKEME HAPİS CEZALARINI ERTELEDİ
Kısa bir aranın ardından davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, Ozan Doğulu’nun da aralarında bulunduğu 7 sanığı "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların duruşmadaki iyi halleri ve sabıkasız olmalarını göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı 10 aya indirdi. Mahkeme sanıklar hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmederek, Doğulu ve diğer sanıkların 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Ozan Doğulu’nun da aralarında bulunduğu 4 sanığın "uyuşturucu kullanmak için yer temin etmek" suçundan ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.