Özel Çocuklarin Müthiş Gelişimi

Özel Çocuklarin Müthiş Gelişimi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün "Antrenörler Engelleri Aşıyor" projesini hayata geçirmesinin ardından Düzce’de Engelli vatandaşlara yönelik spor faaliyetleri de hız kazandı. Otistik çocuklar 4 ay önce başladıkları basketbol eğitimiyle turnuvalara hazırlanıyor.
Engelli Spor Merkezlerinin açılmasıyla birlikte engelli vatandaşlar da spor yaparak sosyal hayata tutunmaya başladı. Engelli vatandaşların evlerinden çıkmasını ve sosyalleşmesini sağlayan proje çerçevesinde Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol Antrenörü Fevzi Ak, otistik çocuklara basketbol kursu veriyor. "Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor" projesine ilk başladıklarında paralimpik sporcuların spora kazandırılması ve engelli vatandaşların sosyal hayattan kopmalarını önlenmesi hedeflerini gerçekleştirmeye çok yakın olduklarını belirten Antrenör Fevzi Ak, " Çocuklarımı ve aileler ile birlikte aile gibi olduk. İlk zamanlar onlar da bizler de sıkıntı çektik ama şimdi çok iyi çalışıyoruz. Hedeflerimizden biri olan turnuvalarda yarışmayı önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.
Otistik çocuklara yönelik basketbol kursuna Düzce’den az sayıda çocuğun katılması ve çoğunluğunun çevre illerden gelmesinin kendilerini üzdüğünü kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol Antrenörü Fevzi Ak, " Düzce’den çok az kişi katılıyor. Bence Düzceliler de bu imkanlardan yararlanarak çocuklarını haftanın bir günü de olsa spor ile tanışmaları gerekir. Düzce’deki engelli çocuklarımızı da spor yapmaya davet ediyoruz" dedi.
Çocuklarıyla birlikte çalışmalara katılan veliler de çocuklarının kursun ardından iletişim kurmalarında büyük gelişim gördüklerini kaydetti. 15 otistik basketbolcu Düzce 18 Temmuz Spor Salonunda hem basketbol öğreniyor hem de spor yaparak iletişim becerilerini geliştiriyor.