Özel ekip kuruldu! O mesajlar çözülecek

Özel ekip kuruldu! O mesajlar çözülecek

FETÖ'nün örgüt içi kriptolu haberleşme programı ByLock'la ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir aşamaya gelindi. Şu ana kadar 18 milyon mesaj çözülürken, 1 milyon mesajın ise kriptolandığı tespit edildi. Örgüt yöneticileri arasında kritik talimatları içerdiği değerlendirilen mesajların çözümü için özel ekip görevlendirildi.

PROGRAMIN ŞİFRESİ KIRILDI
FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock'u MİT deşifre etmişti. Terör örgütünün kullandığı programın serveri (sunucu) Litvanya'dan getirilerek MİT'te oluşturulan bilişim ekibi tarafından şifresi kırılarak örgüt içi yazışmaları içeren mesajlar ortaya çıkarılmıştı. MİT'in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yaptığı çalışmalar sonucu programı telefon ve tabletlerine kurup yazışmalar yapanların 102 bin kişilik listesi tespit edilerek ilgili illerin başsavcılıklarına gönderildi. Darbe davası iddianamelerine bu mesajlar eklendi. Bunların yanı sıra Ankara Başsavcılığı'nca "ByLock" özelinde ayrı bir soruşturma dosyası oluşturuldu. Soruşturma dosyasına bugüne kadar deşifre edilen 18 milyon mesaj konuldu. Örgütsel faaliyetler içeren mesaj içeriklerinin yanı sıra programda aktif olarak yer alanların örgüt trafiklerine yönelik soruşturmada, dikkat çeken bir ayrıntıya da ulaşıldı.

ÖZEL EKİP ÇALIŞIYOR
FETÖ'nün kriptolanmış programın içinde kriptolanmış mesajlar kullandığı tespit edildi. Bugüne kadar çözülemeyen 1 milyon kriptolu mesaja ulaşıldı. Bu mesajların çözümü için de bilişim uzmanlarından özel bir ekip kuruldu. Soruşturma birimleri ise bu mesajların örgütün üst düzey yöneticileri tarafından paylaşıldığı üzerinde duruyor. Terör örgütünün kritik talimatlarını içerdiği için kriptolandığı değerlendirilen mesajların deşifresi halinde kilit isimler arasındaki ihanet trafiği de ortaya çıkarılacak.