(özel Haber) 77 Yeni Yıl Gören Remziye Anne’nin Azim Dolu Hayatı

(özel Haber) 77 Yeni Yıl Gören Remziye Anne’nin Azim Dolu Hayatı

Gaziantep’te 77 yaşındaki Remziye Çevikli’nin azmi kendi yaşıtlarının yanı sıra gençleri bile kıskandırıyor. Tam 77 yeni yıl gören Remziye Anne, yaşına aldırış etmeden dikiş-nakış öğrenmek için sabahın ilk ışıklarıyla beraber tramvaya binip kursa gidiyor. Remziye anne, tek hayalinin umreye gitmek olduğunu söyledi.
77 yaşındaki Remziye Çevkli, ilerlemiş yaşına rağmen kimseye muhtaç olmamak, kendi ihtiyaçlarını gidermek ve aile bütçesine katkıda bulunmak için büyük bir azim sergiliyor. Aslen Kayserili olan ve kocası vefat ettikten sonra Gaziantep’e yerleşen Remziye anne, sağlıklı oluşu ve çalışkanlığı ile komşularını bile kendine hayran bırakıyor. Yaklaşık 3 yıldır Gaziantep’te kızları ile birlikte yaşayan Remziye anne, kentte yerleştiğinden bu yana Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi’nde açılan dikiş-nakış kursuna gidiyor.
YAPTIĞI İŞLEMELERE ÖZ EVLADI GİBİ BAKIYOR
Sabahın ilk ışıklarıyla beraber uyanan Remziye anne, kalkar kalkmaz işlediği dikiş-nakış işlerini tekrar gözden geçirerek, eksikliklerini tamamlıyor. Geriye kalan ömrünü el işlemelerine veren Remziye anne, malzemelerini çantasına alarak HEM’in yolunu tutuyor. Kızları tarafından HEM’e bırakılan Remziye Anne, her sabah tramvaya binerek kursa gidiyor.
“BENİM İÇİN OYALAYICI OLUYOR
2011’in Ekim ayında Gaziantep’e geldiğini ifade eden Remziye Çevikli, “Üç senedir buradayım. El işi olarak bir zamanlar iğne oyası yapmak istedim. Ama zor olduğu için yapamadım. Baktım bu işlemeler hoşuma gitti, kızıma söyledim, oda beni kayıt ettirdi. Benim için oyalayıcı oluyor. Sonra işlemeler yaptım. Panolar ve yastıkları yaptım. Torunlarıma da yapıyorum. Bu ana kadarda halen yapıyorum ve zamanımda çok iyi geçiyor “dedi.
SIRF KURSA YETİŞMEK İÇİN KAHVALTI YAPMIYOR
Remize Anne, sabahın erken saatlerinde kalmanın bu yaşta zorunda gittiğini söyledi. Kursa gitmek için öğrenciler gibi sabah kalkıp hazırlanmak gerektiğini ifade eden Remize Anne. “Kahvaltı yapmadan gidiyorum, kahvaltı yapmak istesem geç kalıyorum. Oradaki arkadaşlarda biz oraya gitmeden önce simit alırlar. Oradakiler teyze yine simit almamıştır diyorlar. HEM’de bulunan kadınlarla aramız çok iyi. Bende biraz onlardan büyük olduğum için saat 14.30 olduğu zaman hangisi olursa olsun benim koluma girip aşağıya kadar indiriyorlar” dedi.
“EVDE HER İŞ BİTER AMA BÖYLE İŞER BİTMEZ”
Remize Anne, kendi yaşıtlarına şu çağrıları yaptı. Remziye Anne, “Evde sakın kimse durmasın, evde her iş biter ama böyle işler bitmez. Evde yapayım dediğin zaman yapamıyorsun. Çünkü kalk otur ile bu işler olmaz. Yapabilmek için en az üç saat oturmalısın. Hastalanıncaya kadar biraz daha devam edeyim. Cuma günleri tek gitmiyorum. Cuma günleri camiye sohbete gideriz. Oraya gittiğim zaman nakışçı teyzemiz geldi diyorlar. Camidekiler bana oraya neden gidiyorsun diyorlar. Ama herkes gelsin, herkes yaptığını satsın. Ben bir tanesini 100 TL’den aldım. Bende yaptım bir tane. Yaptığım şeyi çok istediler. Bende ‘150 TL verin vereyim’ dedim“ dedi.
DİKİŞ ÖĞRETMENİ REMZİYE ANNE’DEN MEMNUN
Remizye Çevikli’nin dikiş öğretmeni Merva Uçal ise, “Teyzemiz geliyor buraya öğreniyor. Burası zaten Halk Eğitim Merkezi. Burada her yaştan insan var. 7’den 70’e diyebilirim. Burada her türlü kursu veriyoruz. “diye konuştu.