(özel Haber) Almanca Öğretmeniydi Profesyonel Ressam Oldu

(özel Haber) Almanca Öğretmeniydi Profesyonel Ressam Oldu

Zonguldak’ta Almanca öğretmenliğinden emekli olan Mehmet Kılıç, Zonguldak’ı canlı olarak resmederek büyük ilgi görüyor.
Uzun yıllar Almanca öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan Mehmet Kılıç, amatör olarak başladığı ressamlık sanatında profesyonelliğe yükseldi. Zonguldak’ın eski tarihini ve güncel halini resmeden Kılıç, büyük ilgi görüyor.
Mehmet Kılıç’ın Zonguldak’ı canlı resmettiği ilk tablosuna ise dönemin Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız talip oldu. Türkiye’nin sayılı ressamı şeklinde övgüler alan Kılıç, şöyle konuştu:
“Çok uzun yol kat ettim. Kendi açımdan ifade etmek istiyorum. Artık fotoğraflardan çalışmayı bıraktım. Gerçi yine de çalışırım da bundan sonra en büyük hedefim canlı çalışmaktır. Yaşayacağım yeri tuvale yansıtmak olacak. Nereye gidersem gideyim orayı canlı olarak tuvale yansıtmak istiyorum. Şu anda Zonguldak’tayım 6 tane canlı çalışmamı bitirdim. İlk canlı çalışmamı dönemin Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız almıştı. Şu anda elimde 5 canlı çalışmam var. Uzunmehmet Anıtı’nı çalışmış bulunmaktayım. Benim için çok büyük bir onur, çok büyük bir gurur kaynağı oluyor bu tablolar. Bunlara devam edeceğim. Bundan sonraki çalışmalarım Allah izin verirse Kozlu ilçesinde yeni kuyuya başlayacağım. Hazırlıklarını planladım. Almanca öğretmeni olmadan önce ressammışım. O düşünce geliyor aklıma. Resimlerden sonraki tepkileri anlatmak bana heyecan veriyor. Bana şu anda ‘Türkiye’nin ressamısınız’ diyorlar. Layık olduğunuz yerde görülüyor olmak mutluluk verici.”
Kılıç, yaşadığı yerleri tuvale yansıtarak profesyonel ressamlığa devam edeceğini sözlerine ekledi.