(özel Haber) Amatör Fotoğrafçı Doğa Sevgisiyle Fotoğraf Tutkusunu Birleştiriyor

(özel Haber) Amatör Fotoğrafçı Doğa Sevgisiyle Fotoğraf Tutkusunu Birleştiriyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde amatör fotoğrafçılık yapan Mehmet Can Meral, çektiği fotoğraf kareleriyle profesyonellere taş çıkartıyor.
Doğa tutkunu olan ve 15 yıldır Bodrum’u kare kare görüntüleyen amatör fotoğrafçı Mehmet Can Meral, çektiği yıldırım fotoğraflarıyla görenleri hayran bırakıyor. Kış aylarında doğada gezen ve yağışlı havalarda çekim yapan Meral, 3 gün veya 1 hafta süreyle dağlarda kalıyor. Hayatının büyük bir bölümünü fotoğraf çekerek geçiren Meral zaman zaman yıldırım çapma tehlikesi de geçiriyor. Serbest muhabirlik de yapan Mehmet Can Meral, Bodrum’un kış güzelliklerini göz önüne seriyor. Özellikle yıldırım fotoğrafları çeken Meral, şimşeklerin ürpertici güzelliğini fotoğraflıyor.
15 yıldır amatör fotoğrafçılık yaptığını ifade eden Mehmet Can Meral, “Çocukluğumdan beri dağlarda fotoğraf çekiyorum. 15 yıldan bu yana fotoğraf çekiyorum. Amatör olarak da doğa fotoğrafçısıyım diyebilirim. Hem doğayı hem de fotoğraf çekmeyi seviyorum. Doğa ve fotoğrafçılık Bodrum’la birleşince çok güzel kareler çıkıyor. Havayı takip edince yıldırım çarpma sıkıntısı oluşmuyor. Ama tabi ki ufak tefek tehlikeler atlatıyoruz. Herkes eve kaçarken veya saklanacak bir yer ararken ben yağmurluğumla, fotoğraf makinemle birlikte herhangi bir tepeye çıkıp saatlerce fotoğraf çekiyorum. Son olarak Oyuk tepesine çıktım. Bodrum’un en yüksek tepesi. 3 gün boyunca orada kaldım. Bodrum’un gün doğumu ve gün batımı fotoğraflarını çektim. O gün bir de fırtına yaklaşıyordu, oradan yine yıldırımları fotoğraflama şansı buldum” dedi.