(özel Haber) Asansör Faciasının Yaşandığı 32. Kat Görüntülendi

(özel Haber) Asansör Faciasının Yaşandığı 32. Kat Görüntülendi

Şişli’de asansör faciasının yaşandığı inşaat şantiyesinin 32. katı görüntülendi. Katta bulunan asansör boşluğunun inşaat malzemeleri ile kapatıldığı görüldü. Şantiyede elverişsiz şartlarda yaşayan işçiler ise koğuşları göstererek, “Buraya hayvan bağlasan durmaz” dedi.
Mecidiyeköy eski Ali Sami Yen stadı arazisine yapılan rezidans inşaatında yaşanan asansör faciasında 10 işçi hayatını kaybetmesinin ardından yüklenici firma, şantiyedeki faaliyetleri süresiz durdurmuştu.
10 işçiye mezar olan inşaat şantiyesindeki yaşam koşulları İHA tarafından görüntülendi. Kazanın meydana geldiği 32. katta asansör boşluğunun inşaat malzemeleri ile kapatıldığı görüldü. Kazada hayatını kaybeden Ferdi Kara’nın kaldığı koğuş ise yetkililer tarafından kilitlendi. Ferdi Kara’dan geriye, çalışırken kullandığı inşaat giysileri ve baret kaldı.
Şantiyede 8 kişilik koğuşlarda ve son derece elverişsiz ortamlarda yaşayan işçiler, duruma tepki gösterdi.
Odalarda cam ya da havalandırma bulunmadığını söyleyen işçiler, “Rezillik. Isıtma yok soğutma yok. Burada hayvan bağlasan durmaz. 8 kişi kalıyoruz. İnsanlara yazık 10 tane can gitti işte. Şimdi paramızı bekliyoruz. Paramızı alamıyoruz şu anda” diye konuştu.