(özel Haber) Bilezikleri Hocaya Okutulup Yokluk Görmeyeceğine İnandirilan Kadın 8 Bin Tl’sinden Oldu

(özel Haber) Bilezikleri Hocaya Okutulup Yokluk Görmeyeceğine İnandirilan Kadın 8 Bin Tl’sinden Oldu

Antalya’da kolundaki bilezikleri "Hocaya okutacağız ve bir daha yokluk görmeyeceksin" diyerek isteyen kadına veren Selime Tıbık, dolandırıldığını anladı. Gözyaşlarına boğulan 44 yaşındaki talihsiz kadın, televizyonlarda gördüğü olayın başına geldiğini söyledi.
Olay, dün saat 16:30 sırasında Muratpaşa ilçesi Varlık Mahallesi 174 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yüzüncü Yıl Bulvarı Gazi Anadolu Lisesi otobüs durağında Baraj Mahallesindeki evine gitmek için bekleyen ev hanımı 2 çocuk annesi 44 yaşındaki Selime Tıbık’ın yanına, eşinin ismini söyleyen bir kişi geldi. Dolandırıcı Tıbık’a eşinin ismini ve tanıdıkları bir firmanın yaşlı sahibinin öldüğünü ve onun için mevlit okutulduğunu söyleyerek sohbet etmeye başladı. Dolandırıcı, mevlide yardım amaçlı para topladıklarını belirterek, elindeki yaklaşık 500 lirayı Tıbık’a verdi. Dolandırıcı bu sırada Tıbık’a ‘Sen ne kadar yardım edebilirsin, üzerinde ne var’ diye sorarken bir taraftan da mevlidin okutulduğunu söylediği binaya doğru yürüyüşe geçtiler. Üst katta mevlit olduğunu ve oraya geldiklerini söyleyen dolandırıcı, kadının elindeki 3 burma bileziği alarak, hocanın yukarıda beklediğini ve altın bileziklerin okutulacağını kendisinin bir daha yokluk görmeyeceğini söyledi. 8 bin lira değerindeki 3 adet burma bileziği alan dolandırıcı Tıbık’ın apartmanın içine girmesiyle birlikte kayıplara karıştı. Tıbık, dolandırıldığını anlayarak polise haber verdi.
Pazarlara çıkardığı ürünleri satarak aldığı bileziklerin kaybolmasına üzülen Tıbık, gözyaşlarına boğuldu. Çevredekiler tarafından sakinleştirilen Tıbık, bir restorana alınarak su verildi. Gözyaşlarına boğulan Tıbık, olayı polislere anlattı.
DOLANDIRICININ PİŞKİNLİĞİ
Eve gitmek için durakta beklediğini söyleyen Tıbık, “Yanıma eşimin ismi söyleyen bir kişi geldi. Ben şu ticarette çalışıyorum, hani orada bir amca vardı vefat etti. Onun mevlidini okutuyoruz, fakirlere para dağıtacağız. Bende o yaşlı amcayı tanırdım. İnandım, mevlidin okunduğu eve doğru yöneldik. Bana toplamış oldukları bir miktar parayı verdi. Bugün son gün diyerek benimde yardım etmemi istediler. Ve üzerimde değerli ne var diye sordular. Bileziklerimin olduğunu söyledim. 3 bileziği çıkarıp verdim. Birini çıkaramayınca dolandırıcı, ‘ Oda kalsın madem’ dedi. Yukarıya hocanın yanına çıkıp bilezikleri okutacağız ve benim yokluk görmeyeceğimi söylediler. Apartmandan içeri girdik. ‘Bak filmlerdeki gibi olmasın, oyuna gelmeyelim’ dedim. Ama geç kalmıştım” diye konuştu.
GÜLDÜĞÜ BAŞINA GELDİ
Apartmana girer girmez dolandırıcının ortadan kaybolduğunu ifade eden Tıbık, “Tuzaklara nasıl geldim. Televizyonlarda görürdüm ilk defa başıma böyle bir şey geldi. Herkes duyarlı olsun, aklına fikrine sahip olsun. Ben o bilezikleri oğluma düğününde takacaktım. Zar zor para biriktirim almıştım. Böyle bir hatayı nasıl yaptım. Televizyonda böle olayları gördüğümüz zaman gülerdik. Kendi ellerimle bilezikleri teslim ettim” diye konuştu.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.