(özel Haber) Çocuklarin Hırsızlık Girişimi Güvenlik Kamerasında

(özel Haber) Çocuklarin Hırsızlık Girişimi Güvenlik Kamerasında

Konya’da bir marketten hırsızlık yapmaya çalışan 3 çocuk, iş yerinin güvenlik kamerasına yakalandı.
Olay, saat 06.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Fetih Mahallesi Aslanlı Kışla Caddesi üzerindeki bir iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 55 yaşındaki emekli astsubay olan Ahmet Öncül’e ait marketin alarmı 05.55’te çalmaya başladı. Güvenlik şirketinden gelen telefonla iş yerine giden Öncül, iş yerinin kapısının ve bir güvenlik kamerasının kırıldığını görmesiyle polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisle birlikte etrafı kontrol eden iş yeri sahibi, kamera ve kapının dışında zararın olmadığını gördü.
HIRSILIK ŞÜPHELİSİ ÇOCUKLAR GÜVENLİK KAMERASINDA
Kasadaki paranın da eksik olmadığını fark eden iş yeri sahibi Öncül, marketin açılış tarihinden beri çalışan güvenlik kamerasının kayıtlarını kontrol etti. Görüntüleri izleyen iş yeri sahibi, hırsızlık girişiminin güvenlik kamerasına yansıdığını fark etti. Görüntülerde hırsızlık girişimine karışan şahısların küçük yaşlarda 3 çocuk olduğu ve iş yerinin alarmının çalmasıyla korkarak kaçtığı anlaşıldı.
İş yeri sahibi Ahmet Öncül, “Sabah 05.55’te dükkanda alarm çalıyor diye alarm merkezi aradı. Polisi ve ekibi yönlendirdim. Geldiklerinde kapı ve kamera kırılmıştı. Güvenlik kamerası aşağıya doğru sallanıyordu. İçeriye girmişler herhalde ama herhangi bir şey alamadan geri çıkmışlar. Ben 4 senedir burada işletiyorum marketimi, herhangi bir hırsızlık işine rastlamadım şimdiye kadar. Böyle bir şey ilk defa başıma geliyor. Kim yaptı diye sorulursa onu da bilmiyorum. Şu yapmıştır diyebileceğim herhangi birisi yok. Güvenlik kamerası kayıtlarını kontrol ettim. 15-16 yaşlarında görünüyor. Ama bu mahallede bu tip olayların çok sık olduğu söyleniyor. Çocuklar eğitimsiz olunca genelde böyle şeyler oluyor mutlaka” ifadelerini kullandı.
Polis şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.