(özel Haber) Diyarbakır’da Türkiye’nin En Büyük Ve Modern Külliyesi Yapılacak

(özel Haber) Diyarbakır’da Türkiye’nin En Büyük Ve Modern Külliyesi Yapılacak

Diyarbakır’da Hz. Ali Cami Derneği üyelerinin girişimleri ile yapımına 3 yıl önce başlanan külliyenin yarısına yakını tamamlandı. Hava şartlarına göre üstü açılıp kapanacak olan caminin de yapıldığı inşaatın tamamlanması için hayırseverlerin ve iş adamlarından yardım bekleniyor.
Kayapınar ilçesinde bulunan 75. Yol’da, yaklaşık 3 yıl önce yapımına başlanan külliyenin yüzde 35’lik bölümü tamamlandı. Geri kalan inşaatın tamamlanması ile 10 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. 6 bin 500 dönüm üzerine kurulacak olan külliyede aminin yanı sıra, sinevizyon salonu, hafızların yatılı Kur’an kursu, 500 kişilik konferans salonu, bin kişilik yemekhane, ilçe müftülük binası, toplantı salonu ve kantin yer alacak.
Hz. Ali Cami Derneği Başkan Yardımcısı Sezai Saylık, külliyenin yapımına 3 yıl önce başlandığını ve külliyenin 6 bin 500 dönümlük arazi üzerine yapılacağını söyledi. Saylık, "3 bin 50 metrekare üzerine cami inşaatı kurulmuştur. Müftülük, 500 kişilik konferans salonu, 150 kişilik hafız kız Kur’an kursu, yemekhane ve misafirhane yer almaktadır. Bölgeye hitap eden bir camidir. Şuanda 2,5 milyon lira harcadık. İnşaatımız devam etmektedir. Yüzde 35’i bitti, geri kalan kısmı devam ediyor. Hz. Ali Cami’sinin çelik demirlerine başlanması için 2 milyon lira harcamamız lazım. Peşin para olduğu için hayırseverlerin yardımını bekliyoruz. Duyarlı insanlar ile iş adamlarına sesleniyoruz. Dünyada böyle bir proje yok, bölgeye hitap eden bir camimiz olacak" dedi.
"DEVLET VE DİYANET DESTEK OLDU ŞİMDİ EL ELE VERİP YAPMALIYIZ"
Devletin ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın inşaat giderlerinin bir kısmını karşıladığını aktaran Saylık, "250 bin lira yardımda bulunuldu. El ele verip camimizi tamamlamalıyız. Cami dış kaplamalıdır. Sıcak ve soğuk ortamlara göre ayarlanmaktadır. Yazın soğuk kışın sıcak moda girmektedir. Klimalı ve doğalgaz sistemi ile hizmet verecek. Engelliler ve özürlüler için iki farklı asansör yer almaktadır. 6 farklı noktada bayanlara ait tuvalet ve banyo bulunmaktadır. Caminin üst katında bulunan çelik kaplama açılıp kapanıyor. Uzaktan kumanda ile çalıştırılmaktadır. Üst katta bulunan caminin etrafı ise yeşillik ve banklarla yapılacak. İnşaatın tamamlanması ile birlikte aynı anda 10 bin kişi burada ibadet edebilecek" diye konuştu.