(özel Haber) Engelli Kızı İçin Engelleri Aştı

(özel Haber) Engelli Kızı İçin Engelleri Aştı

Manisa’da engelli bir anne, kendisi gibi engelli olan 5’inci sınıf öğrencisi kızı için sosyal medya üzerinden yaptığı girişimle kızının önündeki engelleri kaldırdı. MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin’e twitter üzerinden ulaşan anne, kızının okuduğu okula yeni bilgisayarlar kazandırırken, birinci katta olduğu için kızının kullanamadığı bilgisayar laboratuvarının da giriş katına indirilmesini sağladı.
Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Merkez Efendi Ortaokulu’nun Okul Aile Birliği Başkanı olan bedensel engelli Mine Susuz, kendisi gibi bedensel engelli olan 5’inci sınıf öğrencisi kızı Zümra Susuz’un okulun birinci katında yer alan bilgisayar laboratuvarından yararlanamaması üzerine Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdullah Tekin’e twitter hesabı üzerinden ulaşarak yardım istedi. MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Tekin de kendisinden yardım isteyen annenin isteğini kırmayarak hem okula yeni bilgisayarlar aldı hem de birinci katta bulunan bilgisayar laboratuvarını giriş katına indirterek engelli öğrencilerin de faydalanmasını sağladı.
Merkez Efendi Ortaokulu’nda düzenlenen bir törenle okulun zemin katına indirilen bilgisayar laboratuvarının açılışı ve yeni bilgisayarların teslimi yapıldı. Törene Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, okul müdürü Ramazan Karaman, okul müdür yardımcısı Sezai Şahin, öğrenci ve veliler katıldı.
MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin, “Bugün bizim açımızdan çok anlamlı bir gün, çok mutlu bir gün. MÜSİAD olarak biz bir işadamları derneğiyiz. Öncelikli amacımız şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak. Bununla birlikte MÜSİAD ülkemizin güçlü bir sivil toplum kuruluşu ve toplumun her kesimini kucaklayan ve gücü nispetinde destek olan bir teşkilat biz de bu çerçevede eğitime de gücümüz nispetinde destek olmaya çalışıyoruz ve eğitimi ciddi anlamda önemsiyoruz. Çünkü yarının Türkiye’sini inşa edecek ve dünyada önemli bir yere taşıyacak olan bugünün öğrencileri ve gençleri olduğunun bilincinde ve farkındayız. Bu çerçevede yakın bir zaman önce eğitim öğretim yılımızın açılışı vesilesiyle ihtiyaç sahibi öğrencilere Milli Eğitim Müdürlüğümüzle imzaladığımız protokol çerçevesinde kırtasiye malzemesi yardımı yapmıştık” dedi.
TWITTER ÜZERİNDEN ULAŞTI
Kendisine bu okulda bir öğrenci velisinin twitter hesabı üzerinden bir talebi olması üzerine bu okulda bulunduklarını kaydeden Tekin şunları söyledi:
“Öğrenci velimiz kendi kızının engelli olduğunu ve bu okulda birinci katta bulunan bilgisayar sınıfına engelinden dolayı çıkamadığını ve derslerden istifade edemediğini belirterek bizden yardım talep etti. Biz de MÜSİAD Şubesi olarak arkadaşlarımızla birlikte hemen bu okula gelerek okuldaki idareci arkadaşlarımızla birlikte görüştük ve Milli Eğitim Müdürümüzün de uygun görmesi üzerine bir üst katta bulunan sınıfın alt yapısını giriş katına taşıdık ve kendilerinden gelen talep üzerine 3 adet bilgisayar yardımında bulunduk. Bugün hep birlikte bunun heyecanını ve sevincini yaşıyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de MÜSİAD Şubesi olarak eğitime destek vermeyi amaçlıyoruz.”
Bugün mutlu bir günde MÜSİAD’la birlikte işbirliği halinde olduklarını kaydeden Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise, “Okullarımızdaki eğitim öğretim sürerken, okullarımızın teknik altyapısının önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu teknik altyapının karşılanması için bugün MÜSİAD’la birlikte işbirliği halindeyiz. Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği fırsat buldukça eğitime katkıda bulunmaya çalışıyorlar. Bize ellerinden geldiğince katkı veriyorlar. Bugün de böyle anlamlı bir gündeyiz. Kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bugünkü katkı daha anlamlı kendilerine sosyal medyadan ulaşan bir mesajdan yola çıkarak okulumuzdaki bir ihtiyacı karşılamak üzere bir duyarlılık gösterdiler. Merkezdeki Şehzadeler ilçemizde bulunan Merkez Efendi Ortaokulumuza bilgisayar bağışı yaptılar ve bu laboratuvarın bu hale gelmesine katkıları oldu. Bize vermiş oldukları destek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bu teknik altyapıyla daha iyi bir şekilde sınavlara ve hayata hazırlanacaklarını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
"KIZIM İÇİN İMKANLAR KISITLI"
5’inci sınıf öğrencisi Zümra Susuz’un annesi olan Mine Susuz ise, Merkez Efendi Okulu Okul Aile Birliği Başkanı olduğunu belirterek, "İnternette MÜSİAD Başkanının eğitime olan katkısını öğrendim. Kızım için bu okulda imkanlar kısıtlı. Yukarıya çıkamadığı için ve asansörlü okullar olmadığı için kızımın durumunu anlatan bir yazı yazdım twitter üzerinden kendisine. Hemen cevap verdi. Haftasına okulumuzu gelip gördüler. Onlar da bizi kırmayarak kızımın isteğini yerine getirdiler. Çok mutluyuz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Zümra Susuz ise, “Yerimiz azdı, kişi sayımız da çoktu. Bize bu bilgisayarları verdi ona çok teşekkür ediyorum. Okulumuzda laboratuvarı aşağıya indirdi çok teşekkür ediyoruz” dedi.