(özel Haber) Eylemcilere Tepki Gösteren Vatandaşlar Da Sokağa Döküldü

(özel Haber) Eylemcilere Tepki Gösteren Vatandaşlar Da Sokağa Döküldü

’Kobani’ bahanesiyle 3 gündür yapılan eylemlere tepki gösteren mahalleli de sokağa döküldü. Sopa ve taşlarla sokakta nöbet tutan vatandaşlar, eylemci bekledi.
Ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da Kobani bahanesiyle yapılan eylemler, yıkım ve zararın yoğun olarak hissedildiği Süleymaniye ve Devteşti mahallelerinde yaşayanları çileden çıkardı. Eylemci grupların verdiği tahribatlardan ve mahalle aralarına kaçan gruplara atılan gaz bombalarından bıkan vatandaşlar, ellerinde taş ve sopalarla sokağa çıktı. Polis, sopalarla sokakta dolaşan vatandaşları görünce ikaz etti. Polise sitem eden vatandaşlar, "Yeter artık. Eylemciler geliyor, işyerlerimize, çöp konteynerlerine ve çevremize zarar veriyor. Ardından polis geliyor, gaz bombası atıyor. Biz bile etkileniyoruz. Hasta çocuklarımız var evde. Biz de mahalleli olarak toplanıp, onları beklemeye başladık. Biz de polisten, devletten, milletten yanayız" dedi. Polis ekipleri de, sokakta böyle bir duruma müsaade etmeyeceklerini söyleyerek, durumun kontrol altında olduğunu belirtti. Sabaha kadar evlerinin önünde nöbet tutan mahalleli, bulundukları mahalle ve caddelere girmeye çalışan ve ellerinde molotof bulunan 15-20 kişilik 3-4 farklı eylemci grubu geri püskürttüklerini ifade etti.
Devletin gereğini yapmasını isteyen mahalleli, “16-17 çocuk var. Devlet bunları toplasın biter. Zaten bunlar, parayla bu işi yapıyorlar. Ama hep biz zarar görüyoruz. Konu milliyetçilik ise biz de Kürtüz. Kardeş kardeşe bunu yapmaması lazım. Biz de Kobani’de olanlara üzülüyoruz. Ama bu kargaşa ortamı işleri daha kötü yapıyor” diyerek tepkilerini gösterdi.
Bölge esnafının da tepki gösterdiği eylemcilerin, olayların üçüncü gününde ise sadece çöp konteynerlerine zarar verebildiği, bu zararı ise az sayıda bölgede gerçekleştirebildikleri belirtildi.
Öte yandan bölgede nöbet tutan polis ekiplerine askeri birliklerin de eşlik ettiği görüldü. Eylemlerin son gününde kışladan çıkan askeri birlikler, kent merkezindeki stratejik noktalara konuşlandırıldı.