(özel Haber) Fransız Genç Kızın El Nusra’ya Katıldığı İddiasi

(özel Haber) Fransız Genç Kızın El Nusra’ya Katıldığı İddiasi

Fransa’da 10 ay önce evden kaçarak Suriye’de El Nusra örgütüne katıldığı ileri sürülen Fas asıllı Fransız vatandaşı Ahlam Elbahty’nin ailesi, genç kızın peşine düştü. "Nora" kod adlı genç kızın ağabeyi, Hatay’da kız kardeşinin izini arıyor.
Bir sosyal paylaşım sitesinden Mourad Fares adlı kişiyle tanışan ve tanıştığı kişiyle Türkiye’ye gelen 16 yaşındaki Ahlam Elbahty’nin ailesi, kızlarının evden kaçarak El Nusra adlı örgüte katıldığını iddia etti.
"Nora" kod adlı 16 yaşındaki kızın babasını arayarak Reyhanlı’da olduğunu söylediğini belirten Ahlam Elbahty’nin ağabeyi Fouad Elbahty, "Ben Fas asıllı Fransız vatandaşıyım, kız kardeşim Ahlam Elbahty 23 Ocak 2014 tarihinde Facebook’tan Mourad Fares isimli biriyle tanıştı. Kardeşim bu kişiyle Türkiye’ye geldi. Kardeşimin Türkiye’ye geldiğinden haberimiz yoktu" dedi.
Kardeşinin ortadan kaybolmasından sonra Fransız polisine haber verdiklerini anlatan Elbahty, "Fransız polisi kardeşimle görüşmüş. Kardeşim Fransız polisine Suriye’ye gideceğini söylemiş. Kardeşim 26 Ocak 2014 günü telefonla babamı aradı, Suriye’de olduğunu ve dönmek istediğini ayrıca Fares isimli şahsın kendisini bırakmadığını ve kendilerine hizmet ettirdiğini söyledi" diye konuştu.
Daha sonraki süreçte kardeşinin babasını aradığını ve babasının da "Kızım dön" dediğini belirten Fouad Elbahty, "Kardeşim dönmek istediğini ancak orada zorla tutulduğunu söyledi. Kardeşimi alıkoyan isimlerin uluslararası güvenlik güçleri tarafından arandığını öğrendim" dedi.
Mourad Fares’in bir hafta önce Fransa Konsolosluğuna teslim olduğunu söyleyen Fouad Elbahty, “Bu şahıs Fransa’da cezaevinde. Fransız makamları kız kardeşimle ilgili çalışmalara devam etmektedir. Geçen hafta kardeşim babamı aradı. Suriye’de sıkıştıklarını Türkiye’ye geçtiklerini Reyhanlı sınırında bulunduklarını söyledi. Ancak açık bir adres vermedi. Biz de babamla 14 Ekim 2014 günü Türkiye’ye geldik. Dün de kardeşimin bulunması için babamla ifade verdik” ifadelerini kullandı.
Kardeşlerinin 4 farklı telefon numarasıyla kendilerini aradığını bu numaraları da Hatay Emniyetine verdiklerini açıklayan Fouad Elbahty, “Ben bu telefonların kime ait olduğunu bilmiyorum. Ancak kardeşim en son Reyhanlı’ya geldiğini ve burada adresini bilmediği bir yerde El Nusra tarafından zorla alıkoyulduğunu söyledi. Kardeşimizi alıkoyanlardan şikayetçiyiz” dedi.