(ÖZEL HABER) -HAKKARİ’DE 80 ÖĞRENCİ 2800 RAKIMDA TEMEL KAYAK EĞİTİMİ ALIYOR

(ÖZEL HABER) -HAKKARİ’DE 80 ÖĞRENCİ  2800 RAKIMDA TEMEL KAYAK EĞİTİMİ ALIYOR

Hakkari’de okulların sömestr girmesiyle birlikte yaklaşık 80 öğrencinin 2 bin 800 rakımda temel eğitim kayak kursu görmenin sevincini yaşadı.
Çözüm süreci ile birlikte huzurun hakim olduğu il genelinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin artması yöre halkını sevindirdi. Bir zamanlar bölgede meydana gelen olaylardan dolayı morallerin bozuk olduğu yörede şimdilerde ise sosyal ve kültürel aktiviteler boy göstermeye başladı. Bir süre önce şehirden 12 kilometre mesafede bulunan 2800 rakımlı Merga Bütan Yaylası’nda 2014 yılında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) sunulan Hakkâri Turizm Restorasyonu Projesi kapsamında finanse edilen ve 1 milyon TL’ye kayak evi yapıldı. İl Özel İdaresi tarafından yapılan 2 aylık çalışma sonucunda ise kayak pistinin 900 metre olan uzunluğu 1100 metreye uzatılarak 50 ile 200 metre genişletilmişti. Kayak Evi Projesinin tamamlanmasıyla birlikte açılışı ise önceki günlerde Hakkari Valisi Yakup Canbolat tarafından yapılmıştı.
2 BİN 800 RAKIMDA 80 ÖĞRENCİ TEMEL KAYAK EĞİTİMİ GÖRÜYOR
Okulların sömestr tatiline girmesiyle birlikte Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü himayesinde 6 ve 8 yaş grubu yaklaşık 80 öğrencinin 2 bin 800 rakımda kampa girerek burada temel eğitim kayak kursu gördüğü belirtildi. Zirvede kaymanın sevincini yaşayan öğrenciler ise kendilerine bu imkanı tanıyan kurum yetkililerine teşekkür ettiler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri yarıyıl tatili nedeniyle 6 ve 8 yaş grubu 80 öğrenciye temel eğitim kampında kayak kaymayı öğrettiklerini belirttiler. 10 günlük bir eğitimden sonra içlerinde 50 öğrenciyi seçerek bu öğrencilerin il dışında Hakkari’yi temsil edeceklerini ifade ettiler. Kurum yetkilileri, ”Temel kayak eğitimi gören öğrenciler için 6 minibüs tahsis ettik. Hafta için her gün öğrencileri alarak kayak pistine götürüyoruz. Burada kendilerine öğle yemeği ikram ediliyor. Kayak kursundan sonra tekrar bölgede alarak kurum binasının önüne getiriyoruz. Aileleri tarafından buradan alınıyorlar. Kurs 10 gün devam edecek ve kurs bitiminde iyi kayan 50 kişi içlerinden seçilecek. Seçilen sporcular il dışında Hakkari’yi temsil edeceklerdir” şeklinde konuştular.