(özel Haber) Hırsız Sanılan Reklamcı İddialari Yalanladı

(özel Haber) Hırsız Sanılan Reklamcı İddialari Yalanladı

Beyoğlu’nda gece yarısı bir işyerinden reklam tabelası sökme anları güvenlik kameralarına yansıyan reklam şirketinin yetkilileri, hırsızlık iddialarını yalanladı. Şirket yetkilisi Hüsamettin Ersöz, “İş yaptığımız Telekom şirketiyle sözleşmesi biten işyerinin tabelasını kaldırdık” dedi.
Geçtiğimiz günlerde ‘Reklamcı Hırsızlar İş Başında’ başlığıyla yer alan bir haberde, “Beyoğlu’nda cep telefonu mağazasının tabelasını çalan hırsızlar bu kadarına da pes dedirtti” şeklinde ifadeler kullanılmıştı. Habere konu olan görüntülerde yer alan iki şahıstan Hüsamettin Ersöz, yaptığı açıklama ile hırsızlık iddialarını yalanladı. Ersöz, “Telekom firmasıyla sözleşmesi biten işyerinin tabelasının sökülmesi talep edildi, biz de söktük. Haberler bizi mağdur etti” dedi.
51 yaşındaki Ersöz, “Olay 26 Kasım 2014 tarihinde gerçekleşti. Firmadan bize talimat geldi. Telekom firmasının işyeriyle sözleşmesi bitmiş. Bizden tabelanın sökülmesini talep etti. Bunun için de şirket tarafından İstiklal Caddesi’nin araç trafiğine açık olduğu ve yoğun bir trafiğin olmadığı gece 02.00 şeklinde saat belirlenmiş. Bizde bu saatte giderek tabelayı söktük. Firmaya tabelayı söktüğümüze dair belge göstermek için resimlerini de çekip gittik. Ardından hırsızmışız gibi bir haber yapıldı. Böyle bir şey söz konusu değil. Bizim şirketimizin aracı kamerada da görünüyor, plakayı sorgulatsalar görecekler. Birde emniyete herhangi bir şikayette de bulunulmamış. Ben ve ailem bu haberden sonra mağdur olduk” diye konuştu.
Tabelayı söktükleri gün iki polis ekibiyle de karşılaştıklarını söyleyen Hüseyin Ersöz, “O gün iki polis ekibine sorulması üzerine izin belgelerimizi ve ne yapacağımız noktasında da bilgi verdik ve çalışmamıza devam ettik. Tabelayı çıkarttıktan sonra bir de orada elektrik kablolarını yangın çıkmasın diye bantladık. Bir boşluk oluşmuştu, o boşluktan yağmur suyu girmesin diye kapattık. Yine kameranın açısı biz çalışırken bozulmuştu, o kameranın açısını düzgün görüntü almaya devam etsin diye düzelttik. Biz hırsız olsak neden bunları yapalım. Tarafımıza yapılan karalama kampanyasına anlam veremiyorum. Gerekli başvurularımızı yapıp, yasal yollardan hakkımızı arayacağız. Her türlü bilgi ve belge elimizde mevcut” dedi.