(özel Haber) Kaybolan Eşinin Hayatından Endişe Ediyor

(özel Haber) Kaybolan Eşinin Hayatından Endişe Ediyor

Manisa’da, Kurban Bayramı arefesinde kaybolan 49 yaşındaki akli dengesi bozuk Sevim Alkiş’den haber alınamıyor. Sürekli evden kaçan ancak her seferinde geri dönen eşinin ilk kez bu kadar uzun süre evden uzak kaldığını belirten Gürsel Alkiş, eşinin hayatından endişe ediyor.
Kurban Bayramı öncesi eşinin kaybolmasıyla hayatı zindana dönen Manisalı ayakkabı boyacısı Gürsel Alkiş, izine bir türlü rastlanmayan 49 yaşındaki eşi Sevim Alkiş’i arıyor. Eşinin hayatından endişe eden Gürsel Alkiş, eşinin daha önce evden kaçtığını ancak bir iki gün içerisinde ya polisler tarafından ya da kendiliğinden eve geri döndüğünü anlattı.
Eşini arefe günü Fatih Parkında bulunan seyyar tezgahın başında bırakarak ayakkabı boyası kutusu almaya giden Gürsek Alkiş, geri döndüğünde eşinin yerinde olmadığını belirterek, “Eşim burada tespih ve mendil satarak hem can sıkıntısını atıyordu hem de stres atıyordu. Ben de burada ayakkabı boyayarak nafakamızı kazanıyorduk. Kimseye kendimizi acındırmadan geçimimizi sağlıyorduk. Her zaman Fatih Parkında aynı köşemizde bu işi yapıyorduk. En son eşime mendil ve tespih satması için tezgah açtım. Sonra eşime; ‘Sevim ben boya sandığını almaya gidiyorum. Sen burada elini aç, Allah’a dua et etrafına melekler gelsin’ dedim. O da ‘Tamam’ dedi. Sonra sandığı almaya gittim. Sandığı alıp geri döndüğümde eşim yerinde yoktu. Sonra simitçiye sordum, ‘Eşimi gördün mü?’ diye, ‘Ben dikkat edemedim’ dedi. Ondan sonra maliye binasının tuvaletine gittim. Orada da göremeyince anladım ki eşimin akli dengesi yine gitmiş. Bu sefer şok oldum. İster istemez ağlamaya başladım. Her tarafa bütün sokaklara gittim. Sonra karakola gidip fotoğrafını karakola bıraktım. Orada eşimin kaybolduğuna dair bir tutanak tuttular. İfademi aldılar.”
AKLİ DENGESİ BOZUK
Arefe gününden bu yana 7 gündür kayıp olan eşinin nerede olduğunu merak eden ve hayatından endişe eden Alkiş, şunları söyledi: “Eşimde menenjit rahatsızlığı, uyku bozukluğu, unutkanlık var. Akli dengesi gelip gitmekte. Annesi ve kardeşleri bana evlenmeden önce eşimin akli dengesinin bozuk olduğunu ve aklının gidip geldiğini söylemediler. Bizim kızımız kaçar gider deselerdi ben de hiç evlenmezdim. Bu kadar üzülmezdim. 4,5 seneden beri 4,5 seneden bu yana aynı bu hareketleri yapıyor. Eşim 7 günden beri kayıp, eşim nerede bilemiyorum. Daha önceden Manisa’da yine polisler bulup eve getiriyorlardı ya da akıl hastanesine götürüp tedavi olduktan sonra tekrar benim yanıma getiriyorlardı. Bu sefer uzun sürdü. 7 günde gelse gelirdi. Bu Manisa’da mı yoksa başka bir yerde mi? Aklım hep eşimde. Sevim neredesin. Eşimi görenler Allah rızası için 155’i arayarak bildirsin.”
“SEVİM NEREDESİN”
Eşi kaybolduğu günden bu yana dünyasının karardığını anlatan Alkiş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Arefe günü kaybolduktan sonra o bayram bana zehir oldu. Gülmek bana haram oldu. Eve gidiyorum evde onun eşyalarını görüyorum. Yatağa uzansam ayağa kalkıyorum. Kendi kendime herkes evinde bayram yaparken çoluk çocuğuyla vakit geçirirken şefkat doluyken bana kim şefkat verecek diye konuşuyorum. Bu evdeki duvarlar mı verecek? Ellerimi yerlere mi vursam yoksa kendi canıma mı kıysam? Ağlasam bir türlü ağlamasam bir türlü. Nereye dönsem eşimin eşyalarını görüyorum, fotoğrafını görüyorum. Fotoğrafa bakıp, ‘Sevim neredesin Sevim. Gel Sevim’ diyorum. Ben her gün ağlıyorum. 4,5 senedir bu ızdırabı çekiyorum. Allah’tan dileğim kimseye böyle bir acı çektirmesin. Kolay değil evin içi bana zindan gibi oldu karanlık oldu. Bayram da bana haram oldu.”
Eşinin Konya Akşehirli olduğunu ancak ailesinin yanına gitmediğinin de polis tarafından tespit edildiğini dile getiren Alkiş, eşinin ailesinin Sevim Alkiş ile ilgilenmediğini ve kendilerini rahatsız etmemelerini istediklerini dile getirdi.
Okuma yazma bilmeyen ve telefon kullanamayan Gürsel Alkiş, eşinin kaybolduğu günden beri eve gitmek yerine çaresiz bir şekilde hastane bahçesinde sabahladığını sözlerine ekledi.