(ÖZEL HABER) MAYIN PATLAMASINDA SAKAT KALAN VATANDAŞ YARDIM BEKLİYOR

(ÖZEL HABER) MAYIN PATLAMASINDA SAKAT KALAN VATANDAŞ YARDIM BEKLİYOR

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde yaklaşık 3 yıl önce mayına basarak sakatlanan ve çalışamayan Ergün Birelli, yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyor.
Ergün Birelli, 2011 yılında kahvehaneden evine gittiği sırada, Suriye’den geldiği iddia edilen bir kişi tarafından bırakılan mayına farkında olmadan basarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan ve 3 yıl içerisinde 13 kere ameliyat olan Ergül Birelli, sağlığına kavuşamadı.
Ayağından ve belinden rahatsızlanan Birelli, sakat kaldığı için kendisinin ve ailesinin hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor. Hiçbir geliri olmadığını söyleyen Ergül Birelli, kışın yağmur ve kardan dolayı çökmek üzere olan, yaz aylarında ise her köşesinden akrep çıkan baraka evde ailesiyle birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Aile, soğuk kış günlerinde kaymakamlığın gönderdiği yarım ton kömür ile ısınıyor. Borcu da bulunan Ergün Birelli, ailesiyle birlikte açlıkla mücadele ediyor. Komşuları ise artan yemeklerini aileyle paylaşarak, yardımcı olmaya çalışıyor. Çocuklarına bir şey alamamanın burukluğunu yaşayan Ergün Birelli, yetkililerin ve hayırseverlerin kendilerine Allah rızası için yardım etmelerini bekliyor.
Ailenin çocuklarından Cengiz, sığınacak bir evleri olmasını istiyor. Evin en küçük ferdi Ecrin Pınar ise etrafa gülücükler saçarak, evin neşe kaynağı oluyor.
"KOMŞULARIMIZ OLMASA AÇLIKTAN ÖLECEĞİZ"
3 yıl önce mayın patlaması sonucu sakat kaldığını ve 1 yıldır işsiz olduğunu belirten Ergün Birelli, "Şu anda sakatım ve çok mağdur durumdayım. 3 çocuğumla perişanım, komşularım bakıyor. Komşularımız olmasa açlıktan öleceğiz, her yere borcum oldu. Herhangi bir gelirim yok. Bakan kimsemiz yok. Şu anda işsizim, yetkililerden yardım bekliyorum. Şimdiki oturduğum ev kendime ait değil. Komşulardan birisine ait. Dökülmek üzere olan harabe bir evde yaşıyoruz mecburen. Yaz aylarında evin içinde 15’e yakın akrep öldürdük. Ev oturulacak durumda değil. Yazın akreplerden, kışın da farelerden oturamıyoruz evde. Çocuklara bir şey olacak diye korkuyoruz. Ev başımıza yıkılacak. Komşular olmasa çocuklar açlıktan ölecekler" dedi.
Çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten Birelli, "Çocuğumu okula gönderemiyorum. 1 buçuk lira sınav parası vardı çocuğumun, ben veremedim, öğretmeni verdi. Çok mağdur durumdayız. İşten çıkalı 1 yıl oldu. Buradan sizin vesilenizle ülkemizdeki hayırsever vatandaşlara sesleniyorum. Bana ve aileme yardım etmelerini bekliyorum. Markete, manava gittiğim zaman, çocuğuma bir şey istediği zaman alamıyorum. Alamadığımdan dolayı çok utanıyorum. Elimde olan bir şey yok. Allah rızası için hayırsever vatandaşlardan yardım elini uzatmalarını bekliyorum" diye konuştu.
"ÇOCUKLARIMIZ DİĞER ÇOCUKLARIN ELLERİNE BAKIYOR"
Ergün Birelli’nin eşi Gülbahar Birelli, "Çocuklarımızın istediklerini alamıyoruz, diğer çocukların eline bakıyorlar. Çok mağduruz, yetkililerden Allah rızası için yardım bekliyoruz. Oturduğumuz ev neredeyse başımıza çökecek. Çok hızlı yağmur yağdığında çocuklarım korkuyor. Yardım istiyoruz" şeklinde konuştu.
"BABAM PARASI OLMADIĞI İÇİN BİZE HİÇBİR ŞEY ALAMIYOR"
Babasının ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten Cengiz Birelli, "Babamdan bir şey istiyoruz, bize imkanı olmadığı için alamıyor. Sizin aracılığınızla hayırseverlerin bize bir ev vermesini istiyorum. Hayırseverlerden bize Allah rızası için yardım etmelerin bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Birelli ailesine her zaman yardım etmeye çalıştıklarını dile getiren komşu Ali Arar ise, "Benim marketim var. Ergün Birelli’nin yakın komşusuyum. Ergün Birelli’ye ne kadar da olsa benim yardımım yetersizdir. Ben yetkililerimizden Ergün kardeşimize yardım etmelerini istiyorum" diye konuştu.