(özel Haber) Ordusporlu Futbolcular Zor Günler Yaşıyor

(özel Haber) Ordusporlu Futbolcular Zor Günler Yaşıyor

Orduspor’da futbolculara bugün ödeme yapılmazsa kulübe ihtar çeken 13 futbolcu takımdan ayrılacak. Teknik direktör Ziya Doğan ise bu durumla ilgili yönetime sitem etti.
Antalya’nın Serik ilçesi Belek beldesinde ikinci yarı kamp hazırlıklarını sürdüren Orduspor’da mali krizin boyutu gitgide büyüyor. İHA’ya özel açıklamalarda bulunan teknik direktör Ziya doğan, hem yönetime hem de TFF’ye sitem etti.
“SAHAYA 11 ÇIKARMA İHTİMALİMİZ YOK”
Orduspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, ikinci yarıya futbolun dışındaki şeylerle uğraşarak başladıklarını vurgulayarak, “Şu anda 7 tane oyuncu aldık. 2 tane de kiralık verdiğimiz oyuncu vardı. Bunları takımımıza geri çağırdık. Transfer yasağıyla karşı karşıyayız. Çünkü 11’e yakın oyuncumuz gitti, ki bunlar çok iyi oyunculardı. Bugün de 13 tane futbolcumuz kulübe ihtar çekmiş durumda. Bugün akşama kadar belki 5 tanesi serbest kalacak. Dün akşamdan beri yönetime durum hakkında bilgi veriyoruz. Sahaya 11 çıkarma ihtimalimiz yok. Bu 13 oyuncunun toplam maliyeti 1 milyon 200 bin TL. Yani transfer yapamıyoruz, eldeki futbolcularımızı da tutmak için 1 milyon 200 bin TL’ye ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.
“BÜYÜK KONUŞMUŞUM…”
Ziya Doğan, Orduspor’a geliş hikayesini de anlatarak, “Bana inanılmaz şeyler söylendi. Vaatler verildi. Demek ki bizim bir tarafımızda bir eksiğimizi yakalıyorlar. İnsanlar bunu da kullanıyor. Ben bu ligden 13 tane takımdan gelen teklife ’hayır’ dedim. Fakat büyük konuşmuşum. Sayın başkan sağ olsun başardı ve bizi buraya getirdi. Kaderimizle de baş başa bıraktı. Bugün Orduspor için çok önemli bir gün. En azından onurlu bir mücadele yapabilmek için bir şeyler yapılmalı. Bugün 2 tane stoperim serbest kalabilir. Bu durumda da takımımda stoper yok. Herhalde birilerini bulup oynatacağım onların yerine. Bu camianın içerisinden de biri olabilir” diyerek Orduspor yönetimine sert göndermelerde bulundu.
“SADECE 1 MİLYON TL”
“Transfer yasağı ve futbolcuların paraları ödenmiyor dendiğinde insanların aklına uçuk rakamlar geliyor” diyen Ziya Doğan, “7 milyon ya da 10 milyon TL borcumuz var sanıyorlar. Ama ben de borcumuzu bugün açıklıyorum sadece 1 milyon TL. Koskoca şehirde halkıyla bütünleşmiş, deneyimli ve Avrupa’da oynayan Orduspor böyle bir şey ile karşı karşıyaysa sadece Orduspor değil, Türk futbolunu yönetenlerin de şapkalarını önüne alıp düşünmeleri lazım. Nara atıyorlar, yenilikleri açıklıyorlar Türk futbolu için ama bununla ilgili ne yaptırımlar yapıyorlar” diye konuştu.
“ŞİMDİLİK TAKİPTE KALACAĞIM”
Orduspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, futbolcuları takımdan ayrılsa da olumsuzluklar yaşasalar da onurlu mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.
Tecrübeli teknik adam, “Ankaragücü’nde de ben şu anki mali sıkıntılı tablonun aynısını yaşadım. O dönemde orada oynayan bütün futbolcularım şu anda Süper Lig’de top oynuyor. İleride çok önemli açıklamalar yapacağım ama gelişmeleri şimdilik takipte kalacağım. Biz bu şartlarda çalışsak da zorluklar yaşasak da herkes takımımızın çalışmalarına hayran kalıyor” dedi.
Doğan, Belek’te kamp yaptıkları otelden antrenman sahasına giden yolun yaklaşık 1 kilometre olduğunu belirterek, takım otobüsünün ellerinden alındığını ve futbolcuların antrenmana giderken malzemeleri taşıyıp yürüyerek geldiklerini söyledi.
Öte yandan Orduspor’da futbolcular, yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen bugünkü antrenmanına çıktı ve çalışmalarına kaldığı yerden devam etti.