(özel Haber)-sahipsiz Kalan İztuzu Plajı’nı Halk Temizledi

(özel Haber)-sahipsiz Kalan İztuzu Plajı’nı Halk Temizledi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca özelleştirilme kapsamına alındığından itibaren tartışmaların bitmediği dünyaca ünlü İztuzu Plajı, bölgede yaşanan halk tarafından temizlendi.
İztuzu Plajı’nın işletilmesi konusunda Ortaca Belediyesi ile DALÇEV arasında dava süreci devam ediyor. Gelişen olaylar neticesinde sahipsiz kalan plajda çevre kirliliğinde artış gözlendi. Kirliliğe kayıtsız kalmayan halk ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde oluşturulan 50 kişilik ekip, 2 saat içerisinde 60 torba dolusu atık topladı.
Plaj temizliğine katılan 70 yaşındaki Emine Şahin; “İztuzu’na çöp toplamaya geldik gençlere tavsiyem atmasınlar çöpleri, ben 1 poşet çöp topladım. Burada çok çöp var, bardak, ilaç kutusu, zirai ilaç atıkları, kuş ölüleri var. Torunlarımızın ve gençlerimizin geleceği için şu sahillerimizin tertemiz olması lazım. İnsanlarımız lütfen buraya çöp atmasınlar, getirdikleri çöpleri lütfen çöp bidonlarına koysunlar” diye konuştu.
60 yaşındaki Hollanda uyruklu yerleşik yabancı Maria Jonker de; “Bizim gönüllü grubumuz, 2 yıldan beri kanalda temizlik yapıyor. Bugün özel bir temizlik kampanyası vardı. Ben facebooktan reklam yaptım. Muhtemelen 40 kişi kadar vardı, çok mutluyum fakat üzgünüm ki bugün hiç tekne kaptanı görmedim” şeklinde konuştu.
Temizlik organizasyonunun gerçekleşmesine katkı sağlayan Ortaca Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mehmet Sertkaya ise, şöyle konuştu: “Kanal temizliği yaptık, kanal boyunca İztuzu’na kadar ulaştık. İztuzu’nda maalesef uzun zamandır hiçbir çalışma yapılmadığı için, kötü görüntüler var. Yaklaşık olarak 60-70 çuval çöp topladık”