(özel Haber) Soğukta Rüzgara Karşı Yürümek Kalp Krizine Neden Oluyor

(özel Haber) Soğukta Rüzgara Karşı Yürümek Kalp Krizine Neden Oluyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Başkanı ve Avrupa Kardiyoloji Derneği Eğitim Komitesi Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, kış aylarında rüzgara karşı yürümenin kalp krizi riskini arttırdığını söyledi.
Kış aylarının gelmesiyle sıcaklıklar ülkemizin pek çok bölgesinde haftalardır eksi derecelerde seyrediyor. Kalp hastaları maalesef sinsi tehlikenin farkına varmadan zaman zaman soğukta yürümek zorunda kalıyorlar. Ancak ne yazık ki soğuk havalar kalp sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Konu hakkında konuşan Prof. Dr. Görenek, kış mevsimlerinde kalp krizlerinde ciddi artışlar olduğunu söyledi.
“SOĞUKTA RÜZGARA KARŞI YÜRÜMEK KALP KRİZİNE DAVETİYE ÇIKARIYOR”
Özellikle soğuk rüzgarlara karşı yürümenin kalp krizine davetiye çıkartıldığını ifade eden Görenek, sözlerine şöyle devam etti:
“Kalp damarlarında darlık bulunan kişilerde soğukta göğüs ağrıları daha kolay meydana gelmektedir. Çünkü soğuk hava kalp damarlarında spazma yani büzüşmeye sebep olmaktadır. Bunun neticesinde kişinin koroner damarlarındaki darlık daha da artmaktadır. Bu nedenle kışın hastalarımız göğüs ağrısından daha fazla yakınıyorlar. Bir kalp hastası soğukta rüzgara karşı yürürse, hele bir de bunu tok karnına yaparsa kalp krizine davetiye çıkarmış olur. O nedenle kalp hastalarının mecbur kalmadıkça bu havalarda dışarıya çıkmamalarını ve bilhassa da rüzgara karşı yürümemelerini istiyoruz.