(özel Haber) Uyuşturucu Belasından Kurtulmak İstiyor

(özel Haber) Uyuşturucu Belasından Kurtulmak İstiyor

Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma Tedavi ve Eğitim Merkezi’nde (AMATEM) yer bulamadığı için 12 yaşında bulaştığı uyuşturucu illetinden kurtulamayan 20 yaşındaki İzmirli U.E., “Elimde mesleğim var, mesleğimi yapamıyorum. Her gün ölüp ölüp diriliyoruz” dedi.
Oğlunu uyuşturucuya kurban vermek istemeyen anne S.E. ise, “Şuan ‘ülken için canını ver’ deseler veririm. Seve seve iki oğlumu da veririm ama uyuşturucuya evlat vermek istemiyorum” diye konuştu.
İzmir’de, 12 yaşında bilmeden bulaştığı uyuşturucu belasından kurtulmak isteyen 20 yaşındaki U.E., tedavi olmak için yetkililere seslendi. Uyuşturucu yüzünden askerlik yapamayan U.E, hayattan artık zevk almadığını ve bir an önce kurtulmak istediğini söyledi. Elinde mesleği olmasına rağmen icra edemediğini belirten U.E.’nin anlattıkları uyuşturucunun yok ettiği hayatları gözler önüne serdi.
“ELİMDE MESLEĞİM VAR YAPAMIYORUM”
Pek çok kez hastaneye gittiğini ama sağlıklı bir tedavi olamadığını söyleyen U.E., “Kurtarsınlar artık ölmüşüz canımız çıkmış. Her gün ölüp ölüp diriliyoruz. Dört gündür yemek yemedim. Babam rahmetli olunca kendimizi uyuşturucuya vurduk. Bize yardımcı olsunlar. Elimde mesleğim var, mesleğimi yapamıyorum. Çünkü yerimde duramıyorum. Recep Tayyip Erdoğan beni kurtarsın. Bir devlet adamı beni kurtarsın. Yeter artık bıktık.”
“KIZLARIN YANINA GİTMEYE BİLE ÜŞENİYORUZ”
Uyuşturucu yüzünden hayattan soğuduğunu, uyuşturucu içmeyince sıkıntı bastığını kaydeden talihsiz genç, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Kızları kollarına takmış geziyorlar. Biz kızların yanına gitmeye bile üşeniyoruz. İçimiz almıyor uyuşturucu yüzünden. Sırf sıkıntı sırf dert. Yok onu öldüreyim, yok şu parayı bulayım şunu içeyim. Sonumuz ne olacak? Ya biri bizi öldürecek ya biz birini öldüreceğiz. İçmeyince sinir sıkıntı basıyor. İki gündür içmiyorum. Kollarımız kesik içinde. Boynumu kesip kendimi öldürecektim. O duruma geldim. Feryat ediyorum ama elimizden tutan yok.”
“30 TANE İÇSEM DE KAFA YAPMIYOR”
Yetkililerin sık sık ‘gençlerimizi kurtaralım, topluma kazandıralım’ dediğini ancak bunun sonuca ulaşmadığını dile getiren U.E., “Topluma kazandırmıyorlar. Bize tekme atıp çukura düşürüyorlar. Hap, esrar içiyoruz. Bonzai içmem içene de selam vermem. Ara sıra kokain içiyoruz. Alkol de fazla kullanmıyoruz ama ’hap’ deyince benim beynim gidiyor. 20- 30 tane içsem de kafa yapmıyor. Bünye alıştı. Normal inan 30 aspirin içse ölür. Biz 30 hap içiyoruz” dedi.
“ELİMİZİ VERDİK KOLUMUZU KAPTIRDIK”
Uyuşturucu yüzünden ailesi ve çevresi ile olan ilişkisinin de bozulduğunu belirten U.E., “Evden nefret ediyorum. Yeri geliyor kimseyle muhatap olmak içimden gelmiyor. Eve gelmiyorum bile. İçmek istersem bir şekilde buluyorum. Elimizi verdik kolumuzu kaptırdık” ifadelerini kullandı. Tedavi için İstanbul’a kadar gidebileceğini söyleyen U.E, tedavi olmaya kararlı olduğunu kaydetti.
“ÇOCUĞUM HER GÜN ÖLÜME GİDİYOR”
U.E.’nin annesi S.E. de oğlunun uyuşturucu illetinden kurtulması için yetkililere seslendi. Oğlunun tedavi olabilmesi için yardım bekleyen anne S.E, şöyle konuştu: “Çocuğum yandı başkaları yanmasın. Elimizden biri tutsun. Benim oğlum uyuşturucu batağına düşmüş. 13 yaşında bir oğlum daha var. Gece gündüz o çocuğu peşime takarak İzmir’in bütün köşelerini arayıp yavrumu alıp eve getirmek zorunda kalıyorum. Yiyecek ekmek bulamıyorum, çocuğuma veriyorum başkasının kanına girmesin. Benim çocuğum her gün ölüme gidiyor.”
“ŞEHİT ANNESİ OLMAYI TERCİH EDERDİM”
Oğlunun askerden çürük raporu ile dönmesini hazmedemediğini söyleyen anne S.E., sözlerini şöyle sürdürdü: “Askere gönderdim. Eline çürük raporu verdiler. O ağladı ben ağladım. Herkesin çocuğu asker elbisesi giyiyor benim çocuğum neden sokakta? Oğlum keşke askerde şehit düşseydi de çürük alıp gelmeseydi. Şehit annesi olmayı tercih ederdim. Uyuşturucudan ölen çocuğun annesi olmak istemiyorum. Bir anne için sabaha kadar kapıda çocuğunun ölüsünü beklemek kolay mı? Başbakanıma yalvarıyorum. Cumhurbaşkanıma yalvarıyorum. Evladımın elinden tutsunlar. Benim gibi anneler de cesaretli olsun. Evlatlarının peşine düşsün. El ele verip yavrularımızı kurtaralım. Bu uyuşturucuyu satanlar yakalansın. Şuan ‘ülken için canını ver’ deseler veririm. Seve seve iki oğlumu da veririm ama uyuşturucuya evlat vermek istemiyorum.”