(özel Haber) Zeytin Tarlasını Off Road Parkuruna Çevirdi

(özel Haber) Zeytin Tarlasını Off Road Parkuruna Çevirdi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bir girişimci, ilçenin turizm değerlerine katkıda bulunmak için 60 dönümlük zeytin tarlasına off road parkuru yaptı.
Denizi, sahilleri, tarihi dokusu ve yemek kültürü ile önemli bir turizm merkezi olan Ayvalık’ta, girişimci Erdinç Tügen 60 dönümlük zeytin tarlasını iş makineleri ile düzenleyerek, kuzey Ege’nin ilk off road parkurunu hizmete sundu. 5 kilometrelik off road parkurunda, özel donanımlı arazi araçlarını ve sürücülerine zorlayan dik tırmanışlar, derin çukurlar, çamur ve su geçişleri gibi bir çok engel bulunuyor. Parkurun, off road meraklıları için tam bir adrenalin merkezi olduğunu ifade eden Tügen, "Doğayı en güzel şekilde değerlendirmek için böyle bir fikri ortaya sunduk. Off road parkuru Edremit Körfezi’ne lazımdı. Bunu Ayvalık’a biz uygulayalım istedik. Hem böylelikle dışarıdan gelen insanlarımız ile daha iyi kaynaşırız. Hem de bu doğayı dışarıdan gelen insanlarımıza daha iyi tanıtırız" diye konuştu.
Parkurun ilk ziyaretçileri ise Edremit Off Road Külübü, Natua Jeep ve Ayvalık Off Road Kulübü üyeleri oldu. Kulüp üyeleri özel donanımlı arazi araçları ile parkurda adrenalin ve keyif dolu bir gün geçirirken, yeni parkuru denemek için Ayvalık’a gelen off road meraklısı Ahmet Uyanık, "Memlekete böyle güzel şeyler lazım. Erdinç bey uğraşmış, yapmış sağ olsun. Çok güzel bir çalışma olmuş" dedi.