Özel İnsanlar, Özel Günde Hünerlerini Sergilediler

Özel İnsanlar,  Özel Günde  Hünerlerini Sergilediler

Nevşehir Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’ne devam eden engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle hazırladığı program, büyük ilgi gördü.
Nevşehir Belediyesi tarafından eğitilebilir düzeydeki engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra engelli olmanın getirdiği psiko-sosyal sorunların üstesinden gelinmesi ve onların toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olunması amacıyla Kıratlıoğlu Mahallesi’nde oluşturulan Özel İnsanlar Merkezi’nde eğitim gören engelliler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde hünerlerini sergileme imkanı buldu.
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticilerinin yanı sıra engellilerin aileleriyle çok sayıda vatandaşların katıldığı proğramın açılışında konuşan Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak her zaman engellilerin yanında ve onlarla her daim hemhal olmayı temel bir çalışma anlayışı olarak değerlendirdiklerini ve bu doğrultu içinde hizmet ürettiklerini belirtti. Ünver; “Her vatandaşımız gibi engelli kardeşlerimizin de hizmetkarıyız. Onların toplumda en üst düzeyde hizmet alabilmeleri için biz göreve geldiğimiz günden beri her engeli aşmaya çaba harcıyoruz.” dedi.
Proğramda, engelliler oluşturdukları koro ile playback gösterisi yaptı ve halk oyunları gösterisi de sundu.
Etkinlikte ayrıca engellilerin merkezde yapmış oldukları el sanatları ürünleri de Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Fuayene salonunda Vali Mehmet Ceylan ve Belediye Başkanı Hasan Ünver ve davetli topluluğunun da katıldığı bir törenle sergilenmeye başlandı.
Burada el sanatları ürünlerinin satışından elde edilecek gelir, Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nden yararlanan engellilerin ihtiyaçları doğrultusunda harcanacak.