Özel Van Dünya Ağız Ve Diş Polikliniği’nden Öğrencilere Diş Taraması

Özel Van Dünya Ağız Ve Diş Polikliniği’nden Öğrencilere Diş Taraması

Özel Van Dünya Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, tarafından Hüma Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerine diş taraması yapıldı.
Özel Van Dünya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne öğretmenleri ile birlikte gelen öğrenciler, poliklinikleri gezerek, doktorlardan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra diş taramasından geçen öğrencilere, diş karneleri verildi. Burada bir açıklamada bulunan Özel Van Dünya Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Müdürü Şahin Derge, amaçlarının vatandaşlara hizmetin en iyisini verebilmek olduğunu belirterek, “Amacımız koruyucu diş hekimliğini Van’da hayata geçirmek, diş kayıplara uğramadan daha önce sıklıkla yapmalarını sağlamaktır. Bu kapsamda diğer kurumlarla da çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.
Hüma Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenlerinden Abdulmecit Alper ise, diş taraması ve sonraki zamanlarda dişlerde oluşabilecek herhangi bir sağlık sorununa karşı önceden tedbir amaçlı bir projenin hazırlandığını belirterek, “Bu gün 30 öğrencimizle geldik. Yarında yine 30 öğrencimiz bu proje çerçevesinde polikliniğimize gelecek. Ben bizleri kırmayıp, burada ağırladığı için Özel Van Dünya Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Müdürü Şahin Derge ve poliklinikte çalışan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Öte yandan öğrenciler ise diş sağlığı ile ilgili önemli bilgiler edindiklerini ve bu bilgiler doğrultusunda dişlerine daha da önem göstereceklerini söylediler.