Özgecan eyleminde 'Erkeklerin ihtiyacı' ortalığı karıştırdı

Özgecan eyleminde 'Erkeklerin ihtiyacı' ortalığı karıştırdı
Kocaeli'de düzenlenen eylemde konuşma yapan bir erkek, "Bizim de muhakkak bazı ihtiyaçlarımız var” deyince kadınların tepkisiyle karşılaştı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan'ın başına gelenleri protesto amacıyla Kocaelili kadınlar bir eylem düzenledi. İzmit Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen eyleme protesto amacıyla siyah giyinerek gelen kadınlar, faillerin cezalandırılmasını istedi. Eylemde kadınlara çağrıda bulunan Cihat Biçer isimli genç, “Bende bir ananın evladıyım. Her erkeğin olduğu gibi bizimde bazı ihtiyaçlarımız muhakkak var. Ama önemli olan bu ihtiyaçları normal bir aile evladına, namusuna düşkün bir aile ferdine yapılmasını kınıyoruz” şeklindeki sözleri kadınların tepkisine neden oldu.

Alandaki kadınlar Biçer'in derhal alanı terk etmesi gerektiğini belirtirken bir kadının, “Ne demek erkeklerin ihtiyaçları, ne demek namuslu namussuz ayrımı, suyla sabunla git gider ihtiyaçlarını” şeklindeki sözleri eyleme damgasını vurdu.
Tepkilere kulak asmayan Cihat Biçer'in bu kez de “Özgecan için bir şarkı söyleyelim. Ben söyleyeyim, siz benden sonra tekrar edin” sözleri alandaki kadınları çileden çıkardı. Biçer'den özür dilemesini ve alanı terk etmesini isteyen kadınlar alkışlarla Cihat Biçer'i protesto etti. Kadınlar daha sonra yaşanan olaya tepki amacıyla Cumhuriyet Parkı'ndan Anıtpark'a kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında slogan ve alkışlarla yaşanan olayı protesto eden kadınlar daha sonra dağıldı.