Özhan'dan eğitim seferberliği

Özhan'dan eğitim seferberliği
Özhan Marketler Zinciri'nin temellerini 2011 yılında attığı ve İŞKUR ile birlikte hayata geçirdiği İşbaşı Eğitim Programı'nın ikinci dönemi geçtiğimiz günlerde başladı.



Sektöründe rakiplerinin de yakından takip ettiği birçok ilke imza atan Özhan’ın, İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) ile 2011 yılında “Perakende Mağazacılık” kursu adı altında hayata geçirdiği İşbaşı Eğitim Programı'nın 2015 yılı ikinci dönem programı 10 kursiyerin katılımı ile başladı. Program hakkında konuşan Özhan İnsan Kaynakları Sorumlusu Fikrullah Erdem, "İşbaşı eğitim programı ile perakendecilik mesleğini öğrenecek kursiyerlerimize Özhan’ın bir çalışanı olarak bakmaktayız. Program sonunda da kursiyerlerimizle birlikte yürümek istemekteyiz" dedi.


Mesleki eğitimin yanı sıra Özhan Marketler Zinciri, bünyesinde yer alan personelin kişisel eğitimine de önem veriyor. Mutlu çalışan- mutlu aile- mutlu toplum döngüsünü sağlamak adına çalışanların kişisel gelişimlerine yapacağı her katkının, yetenek ve becerilerini harekete geçirme isteği doğuracağının bilinciyle hareket eden ilklerin marketi Özhan, 'Eğitim Seferberliği Projesi' ile dikkat çekiyor. Özhan İnsan Kaynakları Departmanı Eğitim Görevlisi Özlem Koçak, proje kapsamda 29 Özhan personelinin, Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla açık öğretime ortaokul için kayıt yaptırdığını hatırlatarak, “Proje sonunda 5 çalışanımız ortaokuldan mezun olarak, liseye kayıtyaptırdı. 21 çalışanımız ise sınıflarını geçerek, yeni dönem sınavları için hazırlıklara başladı. Çalışanlarımızın gayretleriyle Özhan Ailesinin, dolayısıyla toplumun eğitim seviyesinin iyileşmesine yapılan katkının sevinci içindeyiz" dedi.