Öztürk: Muhalefet Yenilgiye Kılıf Arıyor

Öztürk: Muhalefet Yenilgiye Kılıf Arıyor

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Muğla’da oylarını arttıran AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, seçim değerlendirmesi yaptı. Öztürk, artık yeni bir dönemin başladığını belirterek, çatı muhalefetinin yenilgiye kılıf arama girişimlerinin devam ettiğini söyledi.
Öztürk yaptığı açıklamada, “Halkın desteğini almış bir Cumhurbaşkanının Çankaya’da oturuyor olması hem ülkemize, hem milletimize güven verecek. Seçimlerde Muğla’da AK Parti olarak oy oranımızı yüzde 35 olarak bekliyorduk. Yüzde 32,16 oranında oy aldık. Biz bunu başarısızlık olarak da görmüyoruz. 2002’deki oy oranımız ile karşılaştırırsak her geçen dönem daha iyiye gidiyoruz. Oylarımızda bir gerileme değil, bir artış söz konusu. Muğla referandum ve genel seçimlerdeki oy oranının üzerine çıkan birkaç ilden birisi. 2002 seçimlerine giderken Sayın Cumhurbaşkanımız ile ilgili ‘Muhtar bile olamaz’ başlıkları atıldı. İnşallah biz de Muğla olarak bir gün AK Parti kadrolarının Belediye hizmetleri anlamında hizmet ettiği günleri göreceğiz” dedi.
“2023 VİZYONUNUN İLK EŞİĞİNİ HALK ATLADI”
Türkiye’nin 1994 yılında bir milat yaşadığını belirten Öztürk, “Bu millet 100 yıl bekledi. Bir dönem kapandı. Artık bugünden itibaren kimse istediği, yönetebileceği ve kendisine yakın birisini bu memlekette darbe yaparak, bir takım karışıklıklar çıkartarak Cumhurbaşkanı yapamayacak. Bundan sonra millet ne derse o olacak. 1994’de bu millet bir milat yaşadı. 10 Ağustos 2014 tarihi de torunlarımıza anlatacağımız, özellikle Sayın Başbakanımızın 2023, 2053 ve 2071 vizyonunun ilk eşiğidir. O eşikten bu millet atlamıştır” dedi.
“ÇATI MUHALEFETİ YENİLGİYE KILIF ARIYOR”
14 siyasi partinin bir araya gelerek çatı aday etrafında birleştiğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Öztürk, yüzde 52 oy alanların eleştirilmesini de bir anlam veremediğini belirterek, “Hala yüzde 52 üzerinden yorum yapanlar var. Yüzde 52’yi bile sindiremeyenler var. Yani 14 partinin aldığı yüzde 38’i sorgulayan ve yorum yapan yok, hala tatilcilere yüklenen, sanki tatilciler sandığa gelseydi oran değişecekmiş gibi hava estirenler var. Sanki bütün sorun tatilcilermiş gibi onları ön plana çıkarmaya çalışıyorlar. Her zaman yaptıkları hataları yapıyorlar. Bu millet neden Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyor, neden yüzde 52 oy alıyor demek yok. Her zaman yaptıkları gibi yenilgilerine kılıf arıyorlar. Muhalefete tavsiyem yenilgiye kılıf aramak yerine, özellikle Ege Bölgesinde tatil yapanların oylarına nasıl sahip çıktıklarını görmeleri açısından otogarlarda ek seferlerin kaç kat arttığını görmelerini isterim. Başta çatı kuralım dediler. Çatı başkan çöktü. Ardından da yenilgiye binbir bahane arıyorlar. Muğla’mızda o çatının il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ilçe ilçe mahalle mahalle gezdiler. Adaylarına sahip çıktılar. Bu sefer bir erdemlilik göstersinler ve Recep Tayyip Erdoğan’ı alkışlama zahmetinde bulunsunlar. Bu kadar seçime gireceksiniz, her seferinde ezici bir üstünlükle kaybedeceksiniz, ama hala o koltuklarda oturacaksınız” dedi.