Palalı Saldırgan Davasında Tanık Polis İfade Verdi

Palalı Saldırgan Davasında Tanık Polis İfade Verdi

Gezi Parkı olayları sırasında Beyoğlu’nda eylemcilere pala ile saldırdığı gerekçesiyle yargılanan Sabri Çelebi’nin davasında bir polis memuru tanık olarak ifade verdi. Tanık polis, “Saldırıyı engellemeye çalıştık. O sırada müdürüm Kayhan Şahan’ın eli kesildi. Müdürümün eli Palalının saldırısıyla kesildi” dedi.
Gezi Parkı olayları sırasında Beyoğlu Talimhane’de eylemcilere pala ve sopa ile saldıran, olayı engellemeye çalışan müşteki polis memurlarına da direndikleri iddia edilen, aralarında Sabri Çelebi’nin de bulunduğu 4 kişi hakkında “kasten yaralama ve görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından 27 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.
İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Sabri Çelebi, Şeyhmus Kırmızı ve taraf avukatları hazır bulundu.
Mahkemede tanık olarak dinlenen polis memuru Ahmet Yeşilkaya, olay günü Taksim’de görevli olduğunu belirterek, “Olaylara müdahale ettiğim sırada yanımda müdürüm Kayhan Şahan ile birlikte Ramazan Ezen vardı. Ellerinde pala ve sopa olan 3 kişi gördük. Bu kişiler ellerindeki pala ve sopalarla insanlara saldırıyorlardı. Engellemeye çalıştık” dedi.
"Saldırı sırasında müdürüm Kayhan Şahan’ın eli kesildi" diyen tanık polis memuru Yeşilkaya, "Ben bu durumu görünce müdürümle ilgilenmeye başladım. Bu sırada bu kişiler olay yerinden kaçtılar” şeklinde konuştu.
Tanık Yeşilkaya hakimin sorusu üzerine elinde pala olan kişiyi tanıdığını belirterek, sanık sandalyesinde oturan Sabri Çelebi’yi gösterdi. Savcı Gürsel Akpınar’ın "müdürünün elini kim kesti” sorusuna üzerine polis memuru Yeşilkaya, “palalı kesti” diye cevap verdi.
Mahkeme sanık tarafının tanıklarının dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.