Palandöken Belediyesi, Dadaş Bar Oyunlarını Yaşatmaya Çalişiyor

Palandöken Belediyesi, Dadaş Bar Oyunlarını Yaşatmaya Çalişiyor

Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde başlattığı halk oyunları kursunda kursiyerlere yöresel oyunların eğitimi veriliyor.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın talimatları doğrultusunda açılan halk oyunları kursunda çalışmalar devam ediyor. Yöresel oyun kültürünün devam etmesini hedefleyen Kültür Merkezi Müdürlüğümüz ve Palandöken Belediyesi Spor Kulübümüz ile ortaklaşa bu doğrultuda minikler, yıldızlar, gençler ve büyük erkekler olmak üzere 4 kategoride 86 kursiyere eğitim veriyor. Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde düzenlenen kursta, her gruptaki kursiyerlere hafta içi her gün eğitim veriliyorken hafta sonu ise ayrı eğitim veriliyor. Yaklaşık bir yıl ile 3 ay gibi sürelerde çalışmalarını devam ettiren halk oyunları ekibinin, şubat ayında yapılacak yarışlara hazırlanıyor. Kursiyerler, dadaş bar oyunlarını Palandöken Belediyesi’nin açtığı kursta öğrendiklerini ifade ederek, halk oyunları kursunu açtığı için Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlara teşekkür ettiler.
BULUTLAR, YİĞİTLİĞİN, MERTLİĞİN OYUNUDUR DADAŞ BARLARI
Her yörenin kendine has bir halk oyunları olduğunu söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Dadaş Bar oyunları da Erzurum’a has bir oyundur. Erzurum’un kültürünü ve özünü yansıtan halk oyunlarımızı yaşatmak adına bir ilçe belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluk olarak gördüğümüz için bugün Kültür merkezimizde açmış olduğumuz kurslarda minikler, yıldızlar, gençler ve büyük erkekler olmak üzere 4 grupta yaklaşık 86 kursiyerimiz eğitim alıyor. Kursiyerlerimizin tamamı Palandöken Belediye Spor Kulübümüzün lisanslı oyuncularıdır. Alanında uzman kişilerce hafta içi ve hafta sonu eğitim verilmekte. Dadaş Barları olarak ismi bilinen hali ile 24 oyundan oluşuyor fakat günümüz de oynanan oyun sayısı 18 düşmüştür oynanan her oyunda yiğitliği, mertliği en güzel sembolize edilip yaşatılan halk oyunudur. Öyle ki dadaş barları için destan niteliğin de şiirler dahi yazılmıştır. Kurslarımıza katılmak isteyen herkese kapımız ardına kadar açıktır” diye konuştu.