Palandöken: “yaralar Sarılacak Ama Giden Canlar Geri Gelmeyecek”

Palandöken: “yaralar Sarılacak Ama Giden Canlar Geri Gelmeyecek”

Kobani olaylarını bahane edenlerin yaptıkları korsan gösterilerde esnafa büyük zarar verildiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yoldan geçen özel ve ticari araçları yakıp, sürücülerine saldıran, dükkanları yağmalayan zihniyet ülkemize zarar veriyor. Zarara uğrayan esnaf ve sanatkarlarımızın tek gayesi ailelerinin geçimlerini sağlamaktır, Onlara zarar vermek kimseye fayda getirmez” dedi.
Kobani olaylarını bahane ederek, Doğu ve Güneydoğu illeri başta olmak üzere Ankara ve İstanbul’un çeşitli yerlerinde yapılan korsan gösterilerin bilançosunun çok ağır olduğunun ve esnafın zararının karşılanması için gerekli görüşmelerin yapılarak zararın karşılanacağını ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Savaş alanına dönen sokaklarda esnafın yaraları zaman kaybedilmeden güçlü devletimiz tarafından sarılacaktır. IŞİD’in Kobani’ye saldırmasını bahane edenler, ülkemizin birçok ilinde ve semtinde izinsiz gösteri yaparak, esnaf ve sanatkara zarar vermişlerdir. Esnaf ve sanatkarımızın zararı çok büyüktür. Mağdur edilen esnafımızın yaraları zaman kaybedilmeden sarılacaktır. Müşterek yaşadığımız bu geniş coğrafyanın önemli günlerinin coşkusunu bu tür korsan gösteriler bozamayacaktır. Evine ekmek götürmekten başka amacı olmayan esnafımızın dükkânını kapattırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur” dedi.
Yurdun çeşitli yerlerinde izinsiz yapılan gösterilerde maddi hasarlarının devlet tarafından karşılanacağının altını çizen Palandöken, “Ama yaşanan can kayıplarının geri gelmesi mümkün değildir. Acılı ailelere başsağlığı ve sabır dilerken, yaralılara acil şifalar diliyorum. Zorla kepenk kapattırılan, dükkanı zarar gören esnaflarımızın faturaları, SGK primleri, vergi ve diğer ödemesi gereken borçlarının ertelenmesi için gerekli görüşmeler yapılarak, olumlu sonuçlar alınacağına inancım tamdır. Devletimizin ve idarecilerimizin duyarlığı ile sorunlarımız en kısa zamanda giderilecektir” diye konuştu.