Palaz'dan sonra o da teslim oldu

Palaz'dan sonra o da teslim oldu

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının, "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlenmesi" iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan TÜBİTAK BİLGEM eski Başkanı Hasan Palaz, avukatıyla Gölbaşı Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.

Palaz, adliye önünde basın açıklaması yaparak, TÜBİTAK'ın, kriptolu telefonların sadece tasarım ve üretimini yaptığını söyledi.

Kullanılan sertifika, protokoller ve algoritmaların NATO tarafından onaylı olduğunu belirten Palaz, "TÜBİTAK olarak bilgi sahibi de değiliz yani telefon kime tahsis edildi, ne oldu bilmiyoruz. Biz teslim ettikten sonra bu telefonlara kim ne yaptı bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Palaz'ın ardından dönemin TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen'de teslim oldu.

24 KİŞİ ADLİYEYE GETİRİLDİ

Bugün soruşturma kapsamında gözaltında bulunanlardan 10’u daha adliyeye sevk edildi. Sabah saatlerinde de 14 kişi Gölbaşı Adliyesi’ne getirilmişti.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ’casusluk", ’devletin birliğini bozmak’ ve ’kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği’ iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 28 kişi hakkında yakalama kararı verilmişti.