Pamuk Sezonu Tirit Ziyafetiyle Açıldı

Pamuk Sezonu Tirit Ziyafetiyle Açıldı

Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda Pamuk Sezonu, çırçır fabrikası sahiplerine verilen tirit ziyafetiyle açıldı.
Şanlıurfa Ticaret Borsası Organize Sanayi Tescil Bürosu’nda bulunan Pamuk pazarında verilen tirit yemeğine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Derviş Göçer, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Halil Alkan, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Çopur, çırçır fabrikası sahipleri ve çok dayıda davetli katıldı.
Verilen tirit yemeğinin ardından, Ticaret Borsası ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde oluşturulan Pamukta Kirliliği Önleme Komisyonu ve Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Çopur tarafından pamuktaki kirlilik sorunu masaya yatırıldı.
Pamuk sezonunun tüm üreticileri hayırlı olması dileklerinde bulunan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, pamuk kirliliği konusunun çok ciddi bir sorun olduğuna değindi.
Pamukların temiz toplanması yönünde uyarılarda bulunan Başkan Kaya, Pamuk Kirliliğini Önleme Komisyonunun çalışmalarının sonuç verdiğini ve Şanlıurfa pamuğunun kalitesinin giderek arttığını kaydetti.
ON BEŞ GÜNDE BİR TOPLANTI YAPILACAK
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek ise, katılımcıların sorularını yanıtlayarak, Şanlıurfa pamuğunun çok kaliteli olduğunu belirtti. Şanlıurfa’nın Türkiye pamuğunun yüzde 42’lik bir bölümünü karşıladığını aktaran Çiçek, istenilen kaliteyi yakalayabilmek için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmak gerektiğini ifade etti. Şanlıurfa pamuğunu hak ettiği yere getirmek için bundan sonraki süreçlerde 15 günde bir çırçır fabrikası sahipleri ile bir araya geleceklerini ifade eden Çiçek, böylece çırçır fabrikası sahiplerinin sorunlarını çözüme kavuşturmaya çalışacaklarını belirtti.
Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Çopur ise, pamuğun toplanmasında dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili katılımcılara bilgiler verdi.