Papa Françesko’ya Mektup Gönderdi

Papa Françesko’ya Mektup Gönderdi

Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, Papa Françesko’ya yazdığı mektubu, kendisine iletilmek üzere Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Antonio Lucibello’ya gönderdi.
Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, 2006 yılında Türkiye’yi ziyaret eden Papa 16. Benedikt’in gelişiyle ilgili yazdığı yazı nedeniyle 11 ay hapis yattığını belirterek, mektubunda şu sözlere yer verdi:
”O tarihlerde yazdığım yazının konusu aslında, Papa 16.Benedikt’in Türkiye ziyaretindeki tarihi oyunu ortaya çıkartmaktı. Zaten bu oyunu, Vatikan’ın eski İstanbul Temsilcisi ve yakın dostum George Maroviç’in de çabalarıyla ortaya çıkartmış, Papa’nın yine 28 Kasım 2005 tarihinde ‘Aziz Andrew Yortusu’na katılmasını erteletmiştik. Ama devamını getirememiştik. Bugün ise yine aynı tarihlerde ve yine aynı oyun için Türkiye’ye yaptığınız ziyaret için gönülden hoş geldiniz derken; 25 yıldır ‘Yalnızca Barış Taraf’ olarak, dünya barışı için önemsediğimiz, doğu ve batın en çok önemsenen azizlerinden olan Aziz Nikolaus’un 1087 yılında Bari’ye kaçırılan reliklerinin (kemikleri) ait olduğu Anadolu topraklarına teslim edilmesine, gelişinizle de böylesi büyük bir hatadan ve günahtan dönülmesine karar vermenizi bilgilerinize sunmak istiyorum.”