Papa’dan Ortadoğu'ya mektup

Papa’dan Ortadoğu'ya mektup

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Ortadoğu'da din adına yapılan şiddetin dini otoritelerce kınanmasını istedi.

Ruhani liderin Hristiyan aleminin Hazreti İsa'nın doğum günü olarak kutladığı yarınki Noel Bayramı dolayısıyla yazdığı mektupta, "çatışmaların ve rahatsız edici gelişmelerin yaşandığı Ortadoğu'daki ıstırap ve sıkıntılara rağmen hayatını idame ettirmeye çalışan Hristiyanlara" desteğini belirtti.

Mektubunda IŞİD terör örgütüne isim vermeden değinen Papa, Ortadoğu'da son aylarda yüzlerce Hristiyan’ın ve Ezidiler gibi farklı etnikten çok sayıda kişinin, her türlü ihlale maruz kaldığına ve yerlerinden olduğuna dikkati çekti.

Irak’ta yaşayan Hristiyanlar, Ezidiler ve diğer etnik azınlıklar için dramatik bir durumun söz konusu olduğunu aktaran Papa, mektubunda, "Yapılan şiddetin din kullanılarak haklı çıkarılmaya çalışılmasını, tüm dini liderler yürekli bir çalışmaya giderek kınamalılar" ifadesini kullandı.

İslam’ın barış dini ve bir arada yaşama saygıyla uyumlu bir din olduğunu kaydeden Papa, mektubunda, uluslararası toplumun, bölgede acı çeken Hristiyanların ve diğer azınlıkların ihtiyaçlarını görüşmek üzere bir araya gelerek, barışı görüşmeleri gerektiğini ve bölgeye olan silah trafiğine güçlü şekilde karşı çıkmaları gerektiğini belirtti.